• Carel van de Voorde zoekt ruimte voor Holidaydogs.

    Melissa Blauwendraat

Holidaydogs op zoek naar gouden tip

BAARN Honden zijn zijn leven, zijn hobby én zijn inkomen. Zijn motto is: You never walk alone! Carel en zijn vrouw Yvon willen niets liever dan hun bedrijf voortzetten, maar daar is wel iets voor nodig. Een locatie. En dat is niet zo makkelijk gebleken.


Melissa Blauwendraat

Carel en Yvon van de Voorde zorgen al meer dan 14 jaar voor honden, dag en nacht. Niet alleen voor hun eigen meiden Kiara, Nala en Sarabi. Carel vertelt: ,,Het begon eigenlijk gewoon thuis, op de Leeuwerikweide. Even oppassen op de hond van de buren. Hondje van een kennis kon er ook wel bij. Op een dag werd ik door iemand van Staatsbosbeheer aangesproken, terwijl ik met 5 honden een ommetje door het bos maakte. Als je meer dan 4 honden bij je hebt word je gezien als een uitlaatservice en moet je een vergunning hebben. We hebben ons ingeschreven en zijn begonnen met Dag & Vakantie opvang Holidaydogs. Eigenlijk een kinderdagverblijf voor honden, maar dan ook 's nachts en voor langere periodes."

Het bedrijf groeide snel waardoor familie Van de Voorde op zoek moest naar een andere locatie. Dat bleek zoeken naar een speld in een hooiberg. Uiteindelijk konden ze terecht in een leegstaande ruimte van de oude Conimexfabriek op de Hermesweg. Tijdelijk dat wel. ,,We hebben hier een fantastische zomer gehad met in de drukste weken 34 honden. Omdat slapen niet mogelijk is in dit gebouw hebben we naast het pand onze caravan neergezet. Door middel van een internetverbinding konden we contact houden met de honden. Ik ben de roedelleider en als ik er niet ben, niet reageer
of de honden me niet horen, dan worden ze onzeker", legt expert Carel uit. ,,Ik heb meerdere opleidingen gedaan bij de Martin Gaus Academie in Lelystad en kan wel zeggen dat ik zeer ervaren ben."

Helaas mocht van de gemeente de caravan niet blijven staan en moesten Carel en Yvon noodgedwongen nachtdiensten gaan draaien. Ze wisselen elkaar af, zodat er altijd iemand bij de honden is. Half januari moeten ze deze locatie op de Hermesweg verlaten, het pand staat op de lijst om gesloopt te worden. ,,We hebben het afgelopen jaar heel veel tijd, energie en geld geïnvesteerd in het vinden van een nieuwe locatie. Onmogelijk zo lijkt het. Dat betekent dat we onze ruim 500 klanten moeten teleurstellen. Om toch een deel van onze klanten te kunnen helpen, en uiteraard ook de financiën op orde te krijgen, starten we in januari met Voordedogs uitlaatservice. Met onze bus rijden we met een kleine roedel naar ons eigen, veilige en geheel omheinde losloopbos op Landgoed Pijnenburg. Er is een locatie bij Groot Kievitsdal en bij Soestdijk. Ideaal zonder wandelaars, fietsers en ruiters. Het zal wel even wennen worden om zo gestructureerd te gaan werken. Er komt een serieuze planning bij kijken. Maar we hebben er zin in hoor", vertelt Carel. ,,We kunnen met onze passie bezig blijven. Ondertussen dromen we nog steeds van een nieuwe locatie voor het unieke concept van Holidaydogs. Wij willen dan ook de lezers vragen om contact met ons op te nemen mochten ze iets weten. Wellicht een boerenbedrijf met een leegstaande schuur? We hebben zo'n 200 vierkante meter nodig. En als er water en stroom is redden wij ons wel."

Voor informatie over de opvang, uitlaatservice of een locatietip kunt u contact opnemen met Carel van de Voorde via 06-25074396 of via www.holidaydogs.nl.