• De makelaars Hugo Vries, Kees Rigter, Willem Prins, Liesbeth van Hardeveld en Bas van Dijen (vlnr).

    NVM Baarn

Van appartement tot villa; gevarieerd Open Huis NVM makelaars

BAARN De NVM'ers houden 5 oktober aanstaande Open Huis. Van 11 tot 15 uur staan de deuren open bij de deelnemende makelaars, zijnde Prins, Van Hardeveld, Rigter, Bos en organisator Bas van Dijen van Floor makelaardij.


Martin Hoogendoorn

Het Open Huis is bedoeld voor aspirant-kopers om het brede aanbod aan koopwoningen in Baarn extra in het zonnetje te zetten en aandacht te geven. Prins, Van Hardeveld, Rigter, Bos en Floor slaan daartoe de handen ineen.

Dit keer blijft het aantal panden, dat bezocht kan worden, tot circa dertig beperkt, weet Bas van Dijen. ,, Er is opmerkelijk veel nieuw aanbod. De huizen variëren in prijs van hoofdzakelijk drie tot zeven ton. Het aanbod is verdeeld over Baarn, omvat zowel appartementen als woningen inde middenklasse en tot twee miljoen."

Het Open Huis heeft bewezen dat het de drempel om bij makelaars binnen te komen verlaagd. De huizenverkoop in Baarn loopt goed. De doorloop is groot. Komt een koopwoning beschikbaar, is hij na gemiddeld zo'n zes weken verkocht.

Veel belangstelling is er over het algemeen van stedelingen: Utrecht, Amsterdam, zelfs Den Haag en Alkmaar. De centrale ligging van Baarn en het hoge voorzieningenniveau spelen daarbij een grote rol van betekenis.

Bas van Dijen zegt: ,, Baarn staat goed op de kaart bij de stedelingen. Veel inwoners in Baarn zouden ook graag een stap willen maken zowel groter als kleiner en dan is een 'open huis' niet gek om te proeven hoe het is als je groter of kleiner zou willen wonen. Het is zeker niet verkeerd om tijdens of na het open huis een aankopend makelaar in de arm te nemen (adviseur van de kopende partij)."

Op Funda worden zo'n veertig huizen voor het Open huis aangeboden. De goedkoopste is Oosterstraat 95 (330.000 euro). De duurste woningen zijn Dillenburglaan 6 (houtbouw, 1.150.000 euro) en J. van Lenneplaan 41 (1.495.000 euro).