• Johan Fretz komt dinsdag 2 april naar boekhandel Den Boer.

Win boek van Johan Fretz

BAARN De Boekenweek gaat zaterdag 23 maart van start. Dit jaar is het thema De moeder de vrouw. Uiteraard kan boekhandel Den Boer in de Laanstraat deze week niet ongemerkt voorbij laten gaan. Auteurs komen naar Baarn. Zoals Johan Fretz. Zijn boek 'Onder de Paramariboom' heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs 2019 gewonnen. Op de Faceboekpagina van de Baarnsche Courant kunt u lezen hoe u een exemplaar kunt winnen.

Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Het Boekenweekgeschenk is dit jaar van Jan Siebelink. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten dit gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken. Op vertoon van het geschenk kan er zondag 30 maart gratis in de trein worden gereisd. Murat Isik schreef het Boekenweekessay Mijn moeders strijd, dat vanaf 23 maart voor € 3,75 in de boekwinkel te koop is.

Maandag 25 maart een literaire avond met Maarten van Nispen tot Pannerden over zijn boek Adellijk wild . Gebruik makend van goed bewaarde dagboeken gaat de auteur van Adellijk Wild op zoek naar het verhaal van zijn vader Antoon Jan Marie van Nispen tot Pannerden (1914-1972) In de Tweede Wereldoorlog heeft deze gevangen gezeten in het 'Oranjehotel', in Scheveningen, waar hij al aantekeningen maakte over het Nederland van na de oorlog. Na de bevrijding werd hij juridisch adviseur van minister-president Drees. Als secretaris-generaal van het Ministerie van Algemene Zaken diende hij in totaal negen minister-presidenten. Zoekend naar zijn vader moet Maarten ook het beeld van zichzelf bijstellen. Hoeveel invloed hebben wereldoorlog, jacht, geloof en conventies op zijn ontwikkeling gehad? Maarten van Nispen tot Pannerden was hoofd public-relations bij veilinghuis Christie's en later bij de Nederlandse Orde van Advocaten. In 2000 maakte hij de overstap naar Joop van den Ende Theaterproducties. Hij gaf leiding aan de PR-afdeling en sinds 2002 is hij director corporate communicatie van het internationale theaterbedrijf Stage Entertainment.

Dinsdag 2 april een literaire voorstelling van Johan Fretz over zijn boek Onder de Paramariboom. Deze roman werd onlangs bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2019. Deze prijs is een uitverkiezing onder alle boekverkopers van Nederland en bestemd voor een werk dat in hun ogen meer aandacht verdient. De Boekhandelsprijs werd voor vijfde keer uitgereikt, vorige winnaars waren Jaap Robben, Alex Boogers, Lize Spit en Murat Isik. In Onder de paramariboom reist hoofdpersonage Johannes Fretz – Nederlander van gemengd bloed – met zijn moeder naar haar geboorteland Suriname. Daar wordt duidelijk dat het land veel meer herkenning in hem oproept dan hij vooraf voor mogelijk had gehouden. Onder de paramariboom is een ontwapenende en geestige roadtrip door Paramaribo, een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, over identiteit en hoop. Johan Fretz (1985) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en is schrijver en theatermaker. Daarnaast is hij columnist van Het Parool.

Beide avonden vinden plaats in de boekhandel. Aanvang 20.15 uur Toegang €10,- Reserveren gewenst. Boekhandel den Boer, Laanstraat 67-69, telefoon 035 542 6851.