• Roeland de Bruyn

Wedstrijden SV Baarn live op internet

BAARN Met ingang van dit weekend zijn de thuiswedstrijden van SV Baarn live overal ter wereld te volgen via internet. De vereniging heeft een overeenkomst gesloten met VoetbalTV, een samenwerkingsverband van de KNVB met Talpa. De KNVB biedt deze technische innovatie aan bij het amateurvoetbal en Talpa ontwikkelt de content en levert de hard- en software en verzorgt de registraties via vaste camera's.

Het gaat bij SV Baarn alleen om wedstrijden die op veld 3 (hoofdveld, kunstgras) gespeeld worden. De automatische camera's zijn alleen actief bij de wedstrijden die door de KNVB zijn vastgelegd en op een heel veld gespeeld worden. Dat zijn wedstrijden van teams O13 en ouder. De camera's zijn dus niet actief tijdens trainingen of andere activiteiten op het veld.

Via de app van VoetbalTV kunnen kijkers overal ter wereld de wedstrijden live via internet volgen. Dus oma in Woksteradeel en oom Jaap in Canada kunnen meekijken! De spelers zelf kunnen achteraf de opgeslagen hoogtepunten zoals doelpunten, penalties, vrije trappen en dergelijke opslaan in een afspeellijst en vervolgens delen met familie en vrienden die de VoetbalTV-app ook hebben. Leuk als je weer gescoord hebt!

Verder maakt de vereniging gebruik van een aparte analysemodule van VoetbalTV, waarmee haar trainers en coaches de opgenomen wedstrijden kunnen voorzien van markeringen om bepaalde momenten te kunnen terugzien. Op die manier kunnen trainers en coaches de wedstrijd met de spelers analyseren. Het voegt een nieuwe dynamiek toe aan het trainen van het team en het platform biedt alle trainers de mogelijkheid om de technische en tactische aspecten van het voetballen naar een hoger niveau te brengen. En dat geldt dus voor zowel selectieteams als ook voor de breedteteams.

"SV Baarn behoort tot de eerste twintig amateurclubs in Nederland die meedoet met deze innovatie. Het past helemaal in ons beleid en het sluit naadloos aan op de ontwikkelingen die de vereniging op dit moment doormaakt", aldus Paul Korpelshoek, bestuurslid Communicatie & PR van SV Baarn.

Afgelopen week zijn er testbeelden gemaakt en over het resultaat en de kwaliteit van de beelden zijn de eerste reacties bijzonder enthousiast. Zaterdag 3 november is het dan zover en worden de eerste wedstrijden live uitgezonden, waaronder SV Baarn 1 dat om 14.30 uur speelt tegen AS'80. Amateurwedstrijden live op internet: uniek in het voetbal en een primeur in Baarn.