• Kinderen die hun zwemdiploma hebben, kunnen zich aanmelden.

    Scoutingvereniging MKWJ

Waterwelpen welkom bij scouting MKWJ

BAARN Iedere zaterdagmiddag verzamelt zich een groep kinderen (meisjes en jongens) bij hun leiding op het Ocrieteiland, op het terrein van de waterscouting. Tassen met zwemkleren mee, bootschoenen aan en een blauwe scoutingblouse aan met een rood-grijze das om. Dit zijn de waterwelpen van waterscouting MKWJ. Na de hele winter in het bos gespeeld te hebben was het in mei eindelijk weer tijd om naar het waterclubhuis te gaan en op de Eem te gaan varen met de kano's. Eerst wat onwennig nog, want ze hebben allemaal nog niet zoveel ervaring, maar gaandeweg het voorjaar hebben ze beter leren samenwerken en wennen ze aan elkaar en de kano's. Als je denkt dat dit alleen voor jongens is, dan heb je het mooi mis, want ook meisjes zijn welkom en kunnen meedoen.

Nieuwe vriendschappen worden gesmeed en veel nieuwe ervaringen opgedaan.

Afgelopen Pinksteren hadden de waterwelpen een insignekampje. Daar sliepen ze in tenten aan het water en kregen ze allemaal opdrachten. Aan het eind van het kampje hadden ze allemaal een mooie insignebadge verdiend.

Ben jij ook een waterrat en houd je van kanoën, heb je al je zwemdiploma a en b? Wil je leren samenwerken en jezelf ontwikkelen en ben jij een stoer kind? Heb je zin in nieuwe vrienden en vriendinnen en wil je een week mee op zomerkamp? Bij Waterscouting MKWJ, kun je als je 7-11 jaar bent, lid worden van de Waterwelpen. Eerst kom je vier keer meedoen en dan beslis je of je blijft. Er is nog genoeg plaats voor meisjes en jongens. Meld je aan bij info@mkwj.nl.