• De Baarnse wandeldelegatie voor het Olympisch stadion in Amsterdam.

    Wim Oostveen

Warm welkom voor Baarnse lopers

BAARN Vermoeid, erg vermoeid omdat hij zeven in plaats van vijf kilometer had gelopen, maar zaterdagmiddag viel Joop Witteveen (91) uit Baarn Bas van de Goor in de armen in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De bewegwijzering van de finale van de Diabetes Challenge liet te wensen over, waardoor veel deelnemers een te lange route liepen. Ook Baarnaar Witteveen die met een rollator loopt. Groot was dan ook de verrassing toen oud-volleyballer en organisator van de challenge Bas van de Goor hem persoonlijk binnenhaalde.

BEKRONING Voor de veertig Baarnse deelnemers was de finaledag de bekroning van een half jaar noeste arbeid. De meesten kampen met diabetes en wandelden het afgelopen half jaar iedere woensdag met ervaren trainers van de BAV en zorgverleners zoals praktijkondersteuners en diabetesverpleegkundigen. Huisarts Kees Romeijn liep ook steevast op woensdag mee en wandelde zaterdag met een deel van de groep 10 kilometer. Afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag werd drie dagen achter elkaar verschillende routes in Baarn afgelegd.

FEEST De dag begon feestelijk met wethouder André van Rossum die net voordat de bus vanaf de Trits naar Amsterdam reed, de lopers een hart onder de riem stak. In het stadion stond Olga Commandeur klaar die met opzwepende muziek een warming up verzorgde voor de 4000 deelnemers uit het hele land. Daarna wandelde iedereen zijn eigen route in een heerlijk nazomers zonnetje. Voor mensen met longproblemen was een speciale route van twee kilometer uitgezet. Terug was het één groot feest met een warm welkom in het stadion en een optreden van Wolter Kroes.

Veel Baarnse deelnemers beloofden elkaar dat ze na dit project regelmatig met elkaar blijven lopen.