• Proefsessie met vlnr Nancy Haverkate, Bob Rotteveel, Rogier Demmers en Guido van Toorenburg.

    eigen foto

Voorproeven voor Dorpsdiner

BAARN Zaterdagavond 23 juni is het zover. Vanaf 17.30 uur gaan meer dan 300 gasten in twee ruim opgezette tenten in Spaanse sfeer genieten van de derde editie van het Midzomer Dorpsdiner op de Brink in Baarn. Het mooie 5-gangen diner, dat tot 22.00 uur duurt, is mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met de horeca uit Baarn en Soest. Restaurant Greenfield's, Dorsthuys Demmers, Min 7 IJS, Bakkerij Kuiper, Proef Soest, Café Centraal en wijnhuis Gommers werken mee aan de realisatie van het diner. De laatste kaarten voor het diner kunnen worden besteld via www.rcsoestdijk.nl.

De organisator van het evenement, Rotary Club Soestdijk, laat niets aan het toeval over. Zo worden de diverse onderdelen van het menu, onder leiding van culinair expert Guido van Toorenburg, internationaal bekend van zijn proefsessies van BLTC Team 5, en coördinator Bob Rotteveel uitgebreid voorgeproefd. Tijdens de proefsessie voor het hoofdgerecht gaf chef-kok Rogier Demmers van restaurant Eemlust een uitgebreide toelichting zijn creatie: kabeljauw, geserveerd met gele rijst, chorizo en tomatensalsa. Een heerlijk gerecht in mediterrane sfeer, waarin ook een zeker 'paella gevoel' is meegenomen.

De opbrengst van het Midzomer Dorpsdiner is dit jaar bestemd voor de Stichting Leergeld Soest/Baarn, die onder het motto 'nu meetellen, straks meedoen' sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen wil voorkomen. Aan deze opbrengst willen de kunstenaars van Kijkoor, een onderdeel van Stichting Sherpa, graag hun bijdrage leveren. Zij hebben een aantal van hun mooiste kunstwerken ter beschikking gesteld voor een speciale veiling tijdens het Midzomerdorpsdiner. De opbrengst daarvan is uiteraard ook bestemd voor de Stichting Leergeld Soest/Baarn.

Het Midzomer Dorpsdiner wordt ondersteund door een groot aantal bedrijven en organisaties. Dit jaar is HEMA Baarn de hoofdsponsor.