• Bijna 7.000 huishoudens in Baarn krijgen een slimme meter.

    Foto: Stedin

Voorlichtingsavond over energiebesparing

BAARN - EnergiekBaarn en de gemeente Baarn organiseren een voorlichtingsavond over energiebesparing. Bij de voorbereiding wisten ze nog niet dat 29 maart een historisch besluit zou worden genomen om versneld van het aardgas af te gaan. Het onderwerp is actueel omdat ook de installatie branche al in 2021 met traditionele CV ketels wil stoppen.

Dat de gaskraan in Groningen versnelt dicht gaat, is goed nieuws voor het klimaat en Baarn, omdat we in 2030 klimaatneutraal willen zijn. Wat betekent dat concreet voor bewoners? Moet ik dadelijk mijn CV inruilen? Wie vervangingsplannen voor de CV heeft of wil verbouwen doet er goed aan zich nú te laten voorlichten om later onnodige kosten te voorkomen. Op donderdagavond 19 april organiseren EnergiekBaarn en de Gemeente Baarn een voorlichtingsavond over energiebesparing en verwarming in Baarn.

Diverse deskundigen zijn met voorbeelden aanwezig om advies te geven over energiebesparen, isolatie, zonnepanelen en alternatieven voor de vertrouwde CV, zoals warmtepompen. De bijeenkomst is primair bedoeld voor de bewoners van de Oosterhei, zij kunnen een gratis energieadvies winnen. Echter zijn alle geïnteresseerden welkom.

Bijna 7.000 huishoudens in Baarn krijgen tot medio mei gratis een slimme meter aangeboden. Maar, wat is een slimme meter nou eigenlijk? Waarom hebben we slimme meters nodig? Hoe werken de meters precies? Zomaar een aantal vragen waarop het antwoord niet altijd duidelijk is. En hoe zit het met zonnepanelen; registreert een slimme meter ook de teruglevering?

Donderdag 19 april om 19.30 uur in Basisschool De Uitkijck, Margrietstraat 2. De lezingen beginnen om 20.00 uur. Graag aanmelden via contact@energiekbaarn.nl.