• De vervolgcursus start 28 januari.

    www.pixabay.com

Vervolgcursus beginnende bridger

BAARN Na een succesvolle eerste serie lessen voor de beginnende bridger begint op maandag 28 januari 2019 weer een vervolgcursus voor mensen die na de startercursus hun kennis willen uitbreiden zodat zij op een bridgeclub of thuis aan de huiskamertafel goed mee kunnen spelen.

Het geeft veel plezier om samen met je partner de beste contracten uit te bieden. Want om een beetje mee te kunnen doen aan de bridgetafel komt er meer bij kijken dan de grondbeginselen die we in de eerste cursus geleerd hebben.

Onderwerpen die dan aan de orde komen zijn onder andere het af- en tegenspel, het maken van een speelplan in troef- en Sans-atout contracten, sterke openingen, het preëmptief bieden en enkele conventies. Belangrijke items die je moet weten om met nog meer plezier aan de bridgetafel mee te kunnen doen.

De cursus is ook geschikt voor mensen die vroeger alles 'echt' speelden waarbij elke kleuropening minstens een vierkaart belooft. Met de nieuwe inzichten en biedmethodes loopt dat tijdperk enigszins ten einde. Veel bridgers spelen al een vijfkaart hoog en velen willen dit ook wel doen, maar het ontbreekt hen aan goed kennis hierover. De cursus is daarom ook geschikt voor de bridger die de switch wil maken naar het vijfkaart hoog systeem. Of voor hen die zijn kennis wil opfrissen en uitbreiden.

De vervolgcursus bestaat uit twaalf lessen die gegeven worden op de maandagavond in 'het Brandpunt', Oude Utrechtseweg 4-a in Baarn. Makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. Docent is Jan de Ruijter.

Inschrijven kan individueel of met een vaste partner. Informatie of aanmelden via jan.deruyter@hetnet.nl of 035-54 353 61.