• Christine Schut

Verruimde openingstijden horeca bij hoge temperaturen

BAARN Vanaf dit weekend mogen de terrassen in Baarn langer open als het overdag in Baarn 25 graden Celsius of hoger is. De burgemeester heeft hiervoor een ontheffing afgegeven op verzoek van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Soest-Baarn.

De horecaondernemers willen bij de hoge temperaturen graag hun terras geopend hebben tot 1.00 uur in plaats van 24.00 uur. Op grond van de APV kan de burgemeester ontheffing verlenen van de sluitingstijden. De burgemeester is bereid om, als proef, medewerking te verlenen aan het verzoek van de horeca.

Ondernemers mogen gebruik maken van de ontheffing wanneer op een vrijdag of zaterdag de dagtemperatuur in Baarn 25 graden Celsius of hoger is. In de nacht van vrijdag op zaterdag of de nacht van zaterdag op zondag mogen de horeca-ondernemers het terras dan geopend hebben tot uiterlijk 1.00 uur. Uiteraard is dit alleen toegestaan als de ondernemer ervoor zorgt dat omwonenden geen overlast ondervinden. Zo mag geen muziekgeluid op het terras hoorbaar zijn en moet de toegangsdeur tot het horecabedrijf gesloten zijn.

De proef loopt tot 15 oktober 2018, daarna wordt gekeken of er volgend jaar weer ontheffingen verleend worden.