• wortelopdruk bij beuken Oosterstraat

    Janneke

Oosterstraat Paardenmiddel

25-07-2019, 18:51 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Woensdag 24 juli werd in Paardenmiddel  gereageerd op mijn brief over bomen aan de OOSTERSTRAAT, 

Waar het allemaal om gaat is “waar laten we de heilige koe” Daarvoor hebben we dus bij de Raad op pad onze plannen ingediend, want gelukkig zijn er oplossingen, zelfs in deze volle buurt, maar dan moeten er soms wat groen (tijdelijk)  opgeofferd worden.
Als dat op het Laanplein kan, dan kan dat ook hier in de buurt.
De Oosterstraat heeft oorspronkelijk een heel brede stoep, die is al zeker 25-30 jaar onbegaanbaar door wortelopdruk, levensgevaarlijk. De Oosterstraat heeft maar aan een zijde parkeerruimte, waardoor de parkeerruimte die 1,8 zou moeten zijn, de norm 0,8 niet  haalt.

In de Bremstraat om de hoek, eigenlijk hetzelfde geval veel te weinig parkeerruimte, maar wél brede stroken met gras en prikkelbosjes. Hier wordt veel op het trottoir geparkeerd.
Al die auto’s die men niet kwijt kan in beide straten komen nu in de Ericastraat te staan, vooral voor het nu lege pand van B&K, maar ook de hoeken staan vol geparkeerd, zodat er geen overzicht is voor het verkeer, maar vooral voor de vele kinderen die in deze straat wonen en spelen is dit levensgevaarlijk

Wij hebben de raad gewezen dat het probleem nog groter wordt, want er zijn woningbouw plannen voor het terrein van B&K en in dat plan zullen de bijbehorende parkeerplaatsen hard nodig zijn. 
Dus de gemeente moet zelf de verantwoording nemen en de ontbrekende mogelijkheden voor parkeren te faciliteren.
In de Oosterstraat; de bomen vervangen door diep wortelende bomen én een deel van het brede trottoir veranderen in insteekhavens, zodat meer mensen in hun eigen straat kunnen parkeren.
In de Bremstraat; de prikkelbosjes opofferen tbv parkeren.
Als dan iedereen zijn auto in zijn eigen straat kwijt kan, is het grootste probleem van parkeren in de Ericastraat opgelost.
Wat betreft het pand van B&K dat heb ik niet specifiek genoemd in mijn brief, het is bekend dat er plannen zijn voor eengezinswoningen, moet dit weer allemaal zo lang duren als de vorige bouwplannen hier in de buurt?
Naar wij begrijpen ligt de bal bij de gemeente, nou gemeente inkoppertje zou ik zeggen! Deze ontwikkelaar heeft in deze buurt al heel wat ellendige industrie omgetoverd in aantrekkelijke woningen, dus laat de bouw snel beginnen.
Wij kregen in 1980 de belofte voor woningbouw in de buurt, zouden we de afronding hiervan dan na 40 jaar kunnen vieren?

Janneke Wijchers