• Namen Noemen biedt een plek om herinneringen aan geliefde overledenen op te halen.

    Roeland de Bruyn

Vanavond Namen Noemen bij Amerpoort

BAARN Vanavond, vrijdagavond 9 november van 19.00 tot 21.00 uur, houdt Amerpoort Namen Noemen, een bijzonder en uniek evenement op locatie Nieuwenoord in Baarn. Namen Noemen biedt een plek om herinneringen aan geliefde overledenen op te halen en hun naam nog een keer extra te laten horen of zien.

Langs de route staan allerlei kunstvormen, die de bezoekers uitnodigen hun herinneringen te delen en het leven te vieren. Honderden vuurkorven, fakkels en stormlantaarns verlichten de tocht. De bijeenkomst is open en toegankelijk voor iedereen en trekt jaarlijks vele bezoekers uit de hele regio.

Namen Noemen is bijzonder omdat de focus op het 'geleefde leven' ligt en niet op verlies en rouw. Het evenement is gebaseerd op Allerzielen Alom ontwikkeld door kunstenaar Ida van der Lee. Amerpoort organiseert voor de achtste keer dit evenement. Jaarlijks bezoeken cliënten, familieleden, medewerkers en andere geïnteresseerden vanuit de hele regio dit bijzondere evenement.

Meer dan 100 vrijwilligers en 17 kunstvormen zijn op de avond aanwezig om deze indrukwekkende tocht mogelijk te maken.

Adres: Nieuwenoordlaan 12, Baarn. Toegang is gratis. Het advies is om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Automobilisten moeten de instructies van de parkeerwachters opvolgen.