• Rond Kerst brengt Marc van Driel 'A Christmas Carol' op de planken.

    Theaterhuis Marc van Driel
  • Theaterhuis Marc van Driel

Theaterhuis Marc van Driel zoekt spelers 'Scrooge'

BAARN Theaterhuis Marc van Driel zoekt nog enkele spelers voor de voorstelling 'Scrooge: A Christmas Carol'. Deze grootse voorstelling zal op donderdagavond 19 december worden gespeeld in Theater de Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn. Theaterhuis Marc van Driel staat bekend om zijn musicalproducties en voorstellingen als 'Pinokkio', 'Dracula', 'Ghetto', 'Hamlet, de musical' en 'Macbeth'. Voor de aankomende voorstelling 'Scrooge' is theatermaker Marc van Driel nog op zoek naar spelers in de leeftijd van 12 tot en met 40 jaar. Spelers van het Theaterhuis komen uit Baarn, Bunschoten, Soest, Hilversum en Almere.

Het verhaal van Scrooge is bekend: Het is kerstavond 1843. Scrooges beste vriend en zakenpartner Jacob Marley is net begraven. Hierdoor komt Scrooge thuis in een melancholische bui. Zeven jaar later is dit slechte humeur eerder regel dan uitzondering geworden. Zijn loyale klerk Bob Cratchit is steeds het mikpunt van Scrooges wreedheid en bitterheid. Op kerstavond zit Scrooge alleen in zijn woonkamer. Samen met het geratel van kettingen verschijnt de geest van zijn overleden vriend Marley. Hij komt Scrooge waarschuwen dat hij zal moeten boeten voor al het kwaad dat hij anderen berokkent. Scrooge krijgt vervolgens bezoek van drie Geesten: De Geest van het Verleden, het Heden en de Toekomst. Zij houden Scrooge een spiegel voor en proberen van Scrooge een beter mens te maken.

Theaterhuis Marc van Driel bewerkt dit prachtige verhaal tot een eigentijdse, spannende, humoristische voorstelling vol onvergetelijke karakters en hedendaagse muziek. Voor deze voorstelling werkt het Theaterhuis weer samen met professionals uit het vak waaronder Sacha Hoedemaker (bekend van 'Boom Chicago' in Amsterdam). Het wordt een heerlijke voorstelling, waarbij het publiek wordt ondergedompeld in heuse kerstsferen. Met 'Scrooge: a Christmas Carol' viert theatermaker Marc van Driel het feit dat hij 20 jaar in het theatervak werkt.

Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar mjvandriel@hotmail.com met daarin je gegevens (naam, leeftijd, foto en waarom je mee wilt doen) voor uiterlijk 30 augustus. De repetities starten in september. De repetities vinden plaats van 18.30 tot 21.00 uur in Baarn.