Beeldje Kindje Jezus van Praag in de Nicolaaskerk

BAARN Wanneer we in het buitenland zijn lopen we graag een kerk binnen om rond te kijken, te bidden of een kaarsje op te steken. In Baarn hebben we sinds kort onze prachtig gerestaureerde Nicolaaskerk. In de maand augustus zijn de deuren geopend op zaterdag van 12.00-16.00 uur.

Op 10 augustus zal er een bijzonder beeldje te zien zijn in de sfeervolle Dagkapel: Het Kindje Jezus van Praag, waaraan vele wonderen worden toegeschreven. Het van oorsprong Spaanse beeldje kwam via Prinses Polyxena von Lobcowicz - die het kreeg als huwelijksgeschenk van haar moeder - in 1628 bij de karmelieten in Praag terecht. Ieder jaar bezoeken meer dan 300.000 pelgrims daar, in de Maria de Victoriakerk, het Kindje Jezus van Praag.

U bent in de gelegenheid een mooie kopie van het beeld en de uitgebreide garderobe te zien. Een reden om de Nicolaaskerk binnen te lopen? Er ligt voldoende informatie over de geschiedenis van dit beroemde beeldje en voor de kinderen ligt er een legende over het Kindje en een kleurplaat klaar.