• Foto: Made by Holland

Tijdelijke openstelling Jachtkamer Paleis Soestdijk tijdens meivakantie

BAARN Wederom pakt Paleis Soestdijk uit en stelt een nieuwe ruimte open voor tijdelijke bezichtiging. Van 28 april tot en met 13 mei* 2018 zijn de jachtkamer en het balkon boven het bordes tijdelijk toegankelijk voor publiek. Tijdens deze periode kunnen bezoekers dit exclusieve deel van het paleis bezoeken en is er een speciale gezinsrondleiding. Daarnaast zijn er extra activiteiten voor kinderen en volwassenen en krijgen kinderen gratis toegang.

Toen Willem II en Anna Paulowna Soestdijk betrokken, werden de rijke versieringen vervangen door inrichting naar de empirestijl. De meeste wand- en plafondschilderingen verdwenen. Slechts twee plafondschilderingen bleven gehandhaafd: de twee iconische plafondschilderingen van de jachtmeester met zijn honden van Theodoor van der Schuer die sinds 1815 in de jachtkamer en de hal te vinden zijn. Prins Hendrik, de jongste zoon van Anna Paulowna, richtte de jachtkamer rond 1865 in de stijl van deze plafondschilderingen verder in. Sindsdien is de kamer grotendeels met rust gelaten.

De jachtkamer ligt direct boven de vestibule en het bordes. Bij mooi weer worden de balkondeuren geopend en kunnen bezoekers de prachtige voortuin vanaf het balkon bewonderen.

Van zaterdag 28 april tot en met zondag 13 mei* worden er om 13.15 uur en 14.45 uur exclusieve rondleidingen voor gezinnen georganiseerd. Onze gidsen besteden extra aandacht aan de kinderen, die een actieve rol in de rondleiding krijgen. Van leuke weetjes van vroeger tot merkwaardige schilderijen geïnspireerd op hobbelpaarden. Een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met het paleis. Deze exclusieve rondleiding is alleen op inschrijving en dient vooraf via de website gereserveerd te worden. Adviesleeftijd voor de rondleiding is vanaf 6 jaar.

*met uitzondering van maandag 30 april, maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 mei.