• Op het resultaat van al het het werk zijn de leden natuurlijk heel erg trots.

    KV Meander

Thuisbasis kanovereniging gerenoveerd

BAARN Kanovereniging Meander heeft haar thuisbasis op het Ocrieteiland. Dat is een fantastische locatie, midden in de Eem, waar de leden heel blij mee zijn. KV Meander bestaat inmiddels ruim 30 jaar.

Kanovaren kan op heel veel manieren. Het is een activiteit waarbij je je als natuurliefhebber heerlijk kan ontspannen en als sportief type ook behoorlijk kan inspannen. Kanoën betekent vooral bezig zijn in de natuur en wel op een bijzonder milieuvriendelijke manier. Dat alles maakt kanoën tot een actieve en vooral gezellige tak van watersport voor werkelijk alle leeftijden. Vandaar dat wij iedereen graag willen uitnodigen om eens kennis te komen maken. Gedurende het gehele jaar wordt er op dinsdagavond, donderdagmorgen en regelmatig ook op zondag gevaren.

In de zomermaanden organiseert de vereniging dagtochten naar mooie natuurgebieden zoals de Biesbosch of de Weerribben. De kano's worden daarbij met eigen auto's of op de boottrailer van de vereniging getransporteerd.

RENOVATIE BOTENLOODS KV Meander (Baarn) heeft op het Ocrieteiland bij Eembrugge een gezellig clubgebouw en een grote loods voor de stalling van de kano's. In het afgelopen jaar hebben vrijwilligers van de vereniging groot onderhoud verricht en de gebouwen fors gerenoveerd, waardoor ze er nu weer als nieuw bij staan.

Het clubgebouw was in de afgelopen 25 jaar namelijk behoorlijk verzakt. De scheefstand was in de loop der tijd tot 12 cm opgelopen. Daarom is het gebouw in het voorjaar van 2018 nauwgezet en voorzichtig stukje bij beetje opgevijzeld, daarna goed gefundeerd en tenslotte ook van binnen opgeknapt.

Maar vooral de botenloods heeft een grote verandering ondergaan. Met veel inspanningen en een grote tijdsinzet van onze leden is de vervallen oude loods vrijwel geheel vernieuwd. De wanden van het gebouw zijn versterkt en van een nieuwe voorkant voorzien, met een nieuwe fundatie en stevige nieuwe deuren.

De gemeente Baarn heeft daarbij gelukkig goed en snel meegewerkt. De noodzakelijke vergunning voor de renovatie werd in een verrassend korte tijd verstrekt. Op het resultaat van al het het werk zijn de leden natuurlijk heel erg trots.

In het voorjaar start kv Meander weer met de proeftochten waarbij belangstellenden onder begeleiding van een ervaren lid van de club aan het kanoën kunnen 'snuffelen'. Zie ook www.kvmeander.nl.