• archieffoto Suzanne Vink

Speel-O-Theek gesloten op 5 december

BAARN Sinterklaas heeft laten weten dat hij het belangrijk vindt dat de vrijwilligers van de Speel-O-Theek zijn verjaardag met hun familie kunnen vieren. Er is door iedereen hard gewerkt aan de organisatie van de kinderbeurs die naast succesvol ook erg gezellig is verlopen.

De vrijwilligers hebben het dus verdiend, die vrije dag. De Speel-O-Theek zal daarom op woensdag 5 december niet open zijn om speelgoed te lenen of terug te brengen. Ongetwijfeld is dat ook voor de kinderen geen probleem want de Sint is ook dit jaar weer met een boot vol cadeautjes in Nederland aangekomen.

Van de kinderbeurs is nog verkleedkleding overgebleven in de maten 116-140. Die verkleedkostuums kunnen tijdens de uitleenuren gekocht worden voor slechts € 3,50 per stuk. Altijd leuk om achter de hand te hebben voor carnaval of een feestje op school. Ook is iedereen tijdens de openingstijden welkom om een kijkje te komen nemen in de Speel-O-Theek, gevestigd in de kelder van de bibliotheek.

Wat meteen opvalt is de kijktafel waar altijd nieuw aangekocht speelgoed wordt tentoongesteld. De komende weken ligt er een nieuwe Smart Game op: Circuit Maze, een elektronisch puzzelspel voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook peuters en kleuters kunnen met puzzelen aan de slag met 'Dag en Nacht', een puzzeltoren op een standaard waarvan de gestapelde blokjes (als je het goed doet) figuren met gezichtjes vormen. Ook is er voor kinderen vanaf 3 jaar een gezelschapsspel van Haba waarbij ze het juiste voer naar de dieren op de boerderij moeten zien te brengen.

De ontwikkeling van kinderen begint al meteen na de geboorte, dus is er ook aan baby's gedacht. Om de oog-handcoördinatie bij baby's te stimuleren heeft de Speel-O-Theek een boxkleed met boog eroverheen aangeschaft. De meeste ouders met hele jonge kinderen hebben zoiets vaak wel standaard in huis maar het is ook voor baby's leuk en stimulererend om eens wat anders boven je te hebben hangen om naar te grijpen.

Kortom, er is voor iedere leeftijd weer iets nieuws te lenen. De verveling hoeft ook tijdens de donkere winterdagen niet toe te slaan als je lid bent van de Speel-O-Theek. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor verdere informatie op de site van de Speel-O-Theek Baarn: speelotheekbaarn.nl of op Facebook.