• Sjaak Hoogendoorn

Royal Disco Party opnieuw groot succes

BAARN Op vrijdagavond 2 november vond de tweede Royal Disco Party plaats in het theatercafé van Theater de Speeldoos. DJ's Rik & Ed draaiden weer top discohits uit de seventies, eighties en nineties. De discofans dansten erop los op publieksfavorieten als Relight my Fire, Le Freak, Disco Inferno, Pump up the Jam, No Limit, Billy Jean en I Feel Love.

Het bedrijf Stage & Studio Light uit Eemnes wist het theatercafé volledig om te toveren tot een discotheek compleet met licht- en lasershow. De Baanse dansvloer stond de hele avond bomvol.

Veel discogangers kwamen in discostijl naar de party toe. Het viel daarom niet mee om winnaars aan te wijzen. Uiteindelijk werd Rachel van Ginkel uitgeroepen tot Disco Queen van de avond en mocht Bas van Rossum zich Disco King noemen. Zij gingen ieder naar huis met tickets voor de voorstelling Blame it on the Boogie. Dit muziek- en dansspektakel van fenomeen Jeans staat in januari op het programma in het theater.

DJ Ed enthousiast: "Het was weer een fantastische avond. Rik en ik hebben weer genoten van het enthousiasme van het publiek. Leuk ook dat er nog meer mensen in disco outfit gekleed kwamen dan de vorige keer. Daarnaast stond iedereen weer de hele avond massaal op de dansvloer. Het blijft een feest om te mogen draaien voor zulke enthousiaste discoliefhebbers."

"Ik vond het een topavond", zegt theaterdirecteur Tom van der Poel. "Het theatercafé was volledig omgetoverd tot discotheek, dankzij Johan Bruinekool van Stage & Studio Light. Wat een metamorfose! Erg leuk om weer iets anders dan theater of film te bieden. Op deze manier zijn we echt de ontmoetingsplek die we voor iedereen willen zijn."

Afgelopen mei lanceerden Baarnaars Eddie Uittenbogaard, Rik van Savooijen, Eric Mathura en toenmalig theaterdirecteur Peter Joziasse de Royal Disco Party. Nu in november stond de tweede editie op het programma.