• Tijdens de Maandag Salon is het gezellig druk in De Leuning (archieffoto).

    Eileen Klumpenaar

Rigoletto bij Maandag Salon

BAARN Bezoekers kunnen, tijdens de eerste Maandag Salon van 2019, genieten van een ingekorte versie van de opera Rigoletto. Te zien op maandag 28 januari vanaf 14.00 uur in De Leuning.

De Maandag Salon wordt elke vierde maandag van de maand gehouden van 14.00 tot 15.45 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Bezoekers van De Leuning kunnen 's middags genieten van een voordracht, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Organisator Welzijn Baarn hoopt dat er zo boeiende gesprekken zullen ontstaan.

De onderwerpen van de lezingen zijn van uiteenlopende aard, maar wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze net iets dieper gaan, net iets verder kijken. De nadruk ligt op het bespreken van het onderwerp maar ook het elkaar
ontmoeten staat hoog in het vaandel. De voordracht en nabespreking worden afgesloten met koffie, thee of frisdrank.

Rigoletto (met Jos van Putten). Door de mooie melodieën is deze Verdi-opera zeer bekend en geliefd. Wie kent niet de aria 'La Donna è Mobile'? Verteld wordt het hartverscheurende drama van de hofnar Rigoletto die onbewust de dood van zijn eigen dochter Gilda veroorzaakt. De titelrol wordt op ongeëvenaarde manier vertolkt door de Italiaanse bariton Leo Nucci. Ook de andere solisten en het koor zijn indrukwekkend. Voor deze voorstelling gelden enkel superlatieven. Liefhebbers van opera zullen deze middag in De Leuning daarom beslist niet willen missen. Maar Rigoletto is door het melodieuze karakter ervan ook uitermate geschikt om met opera eens kennis te komen maken. Jos van Putten geeft een toelichting op wat u gaat horen en zien en Jaap Janmaat zorgt voor de technische ondersteuning.

Welzijn Baarn, Oranjestraat 8 in Baarn, 035-5422020, www.welzijnbaarn.nl.