• Villa Parkwijk aan de Wilhelminalaan.

    Christine Schut

Rechter keurt woningen Parkwijk goed

BAARN Parkwijk BV mag beginnen met de bouw van 15 appartementen op de plek van Villa Parkwijk aan de Wilhelminalaan in Baarn. Dat is de uitkomst van de rechtszaak die een buurtbewoner tegen de gemeente Baarn had aangespannen. De rechter verwierp de bezwaren tegen de bouwvergunning

De buurtbewoner die zelf ook een monumentale woning bezit, denk dat zijn huis minder waard wordt. Hij vreest daarnaast verkeersoverlast. Hij vermoedt dat zijn schoolgaande kinderen last zullen hebben van tientallen auto's die door die nu rustige straat gaan rijden. Hij had liever gezien dat er minder woningen zouden komen op het terrein van de monumentale villa

De gemeente Baarn gaf de buurtbewoner al eerder ongelijk. De man woont volgens de gemeente te ver weg om bezwaar te kunnen maken. Hij heeft vanuit zijn woning geen zicht op de villa. De gemeente is blij met de bouwplannen. Er was alleen vergunning voor een kantoor op die plek. Maar een kantoor in de woonwijk in Baarn is lastig kwijt te raken. De gemeente wil graag meewerken aan de bouwplannen van de eigenaar.

Die eigenaar Parkwijk BV vertelde in de rechtbank dat de buurtbewoner zich geen zorgen hoeft te maken. De nieuwe appartementen zijn zo hoog geprijsd dat de buurt niet achter uit gaat. Hij vertelde dat hij alle woningen nodig heeft om uit de kosten te komen. Hij verhuurde Parkwijk jarenlang als kantoorvilla. Tijdens de economische crisis heeft de eigenaar de huurprijs sterk moeten verlagen. De kantoorvilla heeft ook al 3 jaar leeggestaan.

De klagende buurtbewoner had foto's meegenomen naar de rechtbank om aan te tonen dat hij vanuit zijn tuin zicht had op de kantoorvilla. Maar dat is niet genoeg om bezwaar te kunnen maken. De rechter gaf de gemeente Baarn gelijk. De buurtbewoner heeft 6 weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

(JPU)