Rechtbank is streng voor jonge inbrekers

BAARN Een 18-jarige man uit Baarn is vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De Baarnaar heeft vorig jaar meegedaan aan een groot aantal inbraken in Baarn., De verdachte was lid van een bende jonge inbrekers waarvan er in totaal zeven werden veroordeeld. De rechtbank legde bij alle verdachten hogere straffen op dan er was geeist. Deze verdachte zat al vast omdat hij ook verdacht wordt van een overval op snackbar de Petershof in Baarn.


Een 19-jarige Baarnaar werd direct na de uitspraak door de politie meegenomen. Hij moet nog 4 maanden zitten. Ook de topscorer van de bende, de jongen met de meeste strafbare feiten, moet lang terug naar de cel. Hij kreeg 4 maanden meer dan geëist Zijn moeder vertelde aan de kinderrechter dat haar zoon zich maandag zal melden.

De bende plakte tandenstokers op woningen. Er was een duidelijke taakverdeling vond de rechtbank.

De rechtbank zag bewijs in de afgeluisterde tapgesprekken in codetaal. De rechtbank kwam tot een streng oordeel vanwege de grote overlast die de inwoners van Baarn hebben ondervinden van de vele inbraken.


Een 20-jarige Baarnaar werd vrijgesproken. De rechtbank zag geen bewijs dat hij een tandenstoker op een woning had geplakt

(JPU)