• Suzanne van de Kerk

Preek van de Leek met Maya Meijer

BAARN  Zondag 25 november staat Maya Meijer-Bergmans op de kansel van de Paaskerk in Baarn. Zij vindt het een eer om mee te mogen doen met de Preek van de Leek en de kans te krijgen haar levensvisie te vertellen en te verbinden met een aantal muzikale en liturgische onderdelen.

Het thema van de preek is een gevleugelde uitdrukking van Voltaire om onze tuin te bewerken: 'Il faut cultiver notre jardin'. Die uitdrukking heeft Maya Meijer eigen gemaakt.

Zo toverde zij de Westergasfabriek in Amsterdam om tot een park voor de stadsbewoners waar iedereen wat te beleven heeft. Het werd een druk uitgaansgebied. 'Bij projectontwikkeling', zegt Maya Meijer, 'gaat het niet om de deuren of de muren alleen. Het gaat om hoe je wilt leven. Wat mensen samenbrengt." Zoiets moet ook het vroegere paleis Soestdijk worden, met restaurants, een escaperoom, een hotel. Het wordt een „etalage voor innoverend en ondernemend Nederland. Samen kunnen we Nederland mooier maken".

Het Bijbelverhaal over de Torenbouw van Babel past wel bij haar werk. Bouwen en ontwikkelen. Maar of het bedrijf dat ook zo wil, torens tot in de hemel, dat is de vraag.

Mevrouw Meijer-Bergmans heeft samen met het familiebedrijf MeijerBergman Erfgoed Paleis Soestdijk gekocht van het Rijksvastgoed na een uitgebreide voorselectie. Ook heeft de MeijerBergman Erfgoed Groep Buitenplaats Doornburgh te Maarssen verworven en is bezig er een ontmoetingsplaats voor Kunst en Wetenschap van te maken. Maya Meijer heeft vele interesses op cultureel en medisch gebied.

De Preek van de leek- een initiatief van Zin in Baarn- wordt op 25 november gehouden in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg te Baarn. De bijeenkomst begint om 16.00 uur. Voor de kosten wordt een collecte gehouden. Na afloop kunt u napraten bij een glaasje.