• Impresssie van een cultuurhuis op de Brink

    TenBrasWestinga

Theaterplan uitgesteld tot mei

BAARN Tot mei blijft het onduidelijk of Baarn een nieuw theater op de Brink krijgt, of dat het bestaande theater de Speeldoos wordt uitgebreid, zodat de bibliotheek er ook gehuisvest kan worden. Het college van burgemeester en wethouders gaat een voorstel maken met diverse financieringsscenario's voor de bouw van een cultuurhuis-theater op de Brink. Ze doet dit nadat vijf van de acht partijen woensdagavond een motie indienden.

D66, VoorBaarn, CDA, GroenLinks en ChristenUnie-SGP willen actief betrokken worden bij het maken van het plan. Een van de scenario's moet een dekkingsvoorstel zijn, waarbij een verhoging van de OZB belasting niet nodig is.

VVD, BOP en PvdA zijn tegen. Ze willen dat het oude verbouwplan onmiddellijk opnieuw wordt opgepakt. BOP voorman Kees Koudstaal sprak zelfs van 'onbehoorlijk bestuur'. De voorstemmers zijn van mening dat er veel te veel onduidelijk is om nu een besluit te nemen, Ook moet de sociaal culturele meerwaarde van nieuwbouw op de Brink meegenomen worden.

Nieuwbouw kost tussen de 16 en 20 miljoen euro. Verbouw 4 miljoen euro. De extra investeringslast over 40 jaar zou jaarlijks tussen de 222.000 en 336.000 euro bedragen.