• De raad van Baarn vanavond in debat over het plan voor een cultuurhuis en theater op de Brink.

    Baarnsche Courant

Raad wil langer nadenken over theaterplan

BAARN De Baarnse gemeenteraad wil twee tot drie maanden extra tijd nemen om beter in kaart te brengen hoe ze een nieuw cultuurhuis-theater op de Brink kan betalen.

Op initiatief van het CDA, zijn ook de coalitiepartijen D66 en ChristenUnie-SGP voor uitstel. Met de stemmen van VoorBaarn en GroenLinks zijn er over twee weken zo goed als zeker elf raadsleden die voor stemmen. PvdA en BOP hadden al voor de debatraad vanavond hun standpunt bepaald. De VVD is ook tegen uitstel. Fractievoorzitter Suzanne Oortman Gerlings neemt het coalitiepartner CDA kwalijk dat ze afstand willen nemen van een eerder ingediende motie, waarin staat dat uiterlijk deze maand een besluit wordt genomen.

CDA-fractievoorzitter Rik van Hardeveld: ,,Bij een project van 1.000 euro willen we al weten hoe het betaald moet worden. Hier praten we over een investering van 16 tot 20 miljoen euro. Het is een van de meest majeure projecten in onze politieke loopbaan. We hebben nu de kosten op een rij. Ik wil met een werkgroep van raadsleden op zoek of en hoe we het kunnen betalen."