• Burgemeester Mark Röell en wethouder Hugo Prakke voorafgaand aan de raadsvergadering.

    Caspar Huurdeman

Hugo Prakke geïnstalleerd als wethouder

BAARN Tijdens de raadsvergadering van gisteravond, woensdag 25 maart, is Hugo Prakke beëdigd als wethouder voor de gemeente Baarn namens D66. Daarmee is het college weer op volle sterkte. Wethouder Prakke is verantwoordelijk voor onderwijs, kunst en cultuur, duurzaamheid (energietransitie), strategisch vastgoed, financiën en bedrijfsvoering gemeentelijke organisatie.

Vanwege de coronacrisis was de raadsvergadering aangepast waardoor er geen publiek of ambtenaren aanwezig waren. Ook vertegenwoordigers van de media waren niet welkom.

Hugo Prakke is de opvolger van voormalig wethouder Theo Stroo die eind 2019 aftrad. Wethouder Prakke woont in Leersum en was tot januari 2019 fractievoorzitter van D66 in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij heeft veel politieke ervaring, vooral met de onderwerpen onderwijs, duurzaamheid en financien.

Hugo Prakke: ,,Hoewel het natuurlijk een rare tijd is om afscheid te nemen van mijn oude collega's en op een nieuwe werkplek te beginnen, zie ik uit naar mijn start bij de gemeente Baarn. Ik heb eerder al kennisgemaakt met de burgemeester, mijn mede-wethouders en de gemeentesecretaris. Helaas zal de persoonlijke kennismaking met de ambtelijke organisatie nog even moeten wachten. Ik zal de komende tijd via digitale middelen wel contact zoeken, zodat ik me kan inwerken op de verschillende dossiers. Natuurlijk staat in deze tijd de gezondheid van de inwoners voorop. Zodra het mogelijk is, ga ik op bezoek bij de Baarnse scholen en de culturele organisaties die binnen mijn portefeuille vallen. Ik verheug me op het beter leren kennen van de gemeente Baarn en haar inwoners."