• Burgemeester Mark Röell.

    Caspar Huurdeman

Burgemeester Baarn spreekt kinderen toe over coronavirus

BAARN Burgemeester Mark Röell heeft, speciaal voor de kinderen en jongeren in Baarn een toespraak geschreven die is gepost op de website van de gemeente Baarn (www.baarn.nl).

Beste kinderen en jongeren van Baarn,

Een tijdje terug hadden we er nog niet van gehoord, maar nu gaat het over bijna niets anders: het coronavirus.

Het is nieuw en er worden bijzondere beslissingen genomen. Sportwedstrijden gaan niet door en je moet thuis blijven als je verkouden bent. Ook zijn alle scholen dicht. Het normale leven ziet er nu even heel anders uit. Nog nooit is zoiets gebeurd in ons land.

De reden is dat mensen elkaar niet ziek willen maken. Zo voorkomen we dat er veel mensen tegelijk naar het ziekenhuis moeten. Veel mensen werken heel hard om zo snel mogelijk alles weer normaal te laten zijn. Misschien werkt je vader of moeder wel in een ziekenhuis of hebben ze een ander beroep dat nu heel belangrijk is. Vertel ze dan maar dat ik heel trots op hen ben. En ook op jou, omdat jij ze kunt missen om dat belangrijke werk te doen.

Pas op met onzinverhalen. Het helpt niet en ze kloppen vaak ook helemaal niet. Als je iets wilt weten over corona kun je dat vragen aan je ouders of verzorgers. Of kijk naar het Jeugdjournaal. Als er belangrijke informatie is, hoor je dat van de minister of de minister president. Of van mij natuurlijk.

Graag wil ik jullie wat vragen. Nu jullie niet naar school kunnen, hebben jullie wat meer tijd voor andere dingen. Doe iets leuks voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Bel wat vaker, stuur post, neem een leuk filmpje op en stuur appjes. Of maak een mooie kaart en doe die in de bus bij een verzorgingshuis of verpleeghuis. Juist nu is het belangrijk dat we aardig zijn voor elkaar en aan andere mensen denken.

Groeten van de burgemeester,

Mark Röell