• Kevin van den Berg, Mark van Driel en Jasper Rottier (vlnr) van Karakter vielen vorig jaar in de prijzen.

    Karakter

Toneelgroep Karakter organiseert 34e Eenakter Festival in Baarn

BAARN Op vrijdag 17 januari en zaterdag 18 januari biedt Toneelgroep Karakter in Baarn het podium aan maar liefst acht toneelverenigingen tijdens het Eenakter Festival. Al 34 jaar organiseert Karakter dit festival in Theater de Speeldoos, dit jaar met als thema 'het masker'.

Vorig jaar viel de Baarnse vereniging zelf volop in de prijzen, want zoals ieder jaar worden er prijzen uitgereikt door een vakjury. In de jury zitten dit jaar acteur, cabaretier en zanger Peter Lusse, regisseur, scenarist en actrice Katja Sobrino en actrice en theatermaker Hella de Boer. De jury reikt zaterdagavond na afloop een drietal prijzen uit, die voor 'Beste regie', 'Beste acteerprestatie' en 'Beste voorstelling'.

Gedurende twee avonden krijgt het publiek een hoop theater voor zijn kiezen in diverse vormen en stijlen. Acteurs en actrices uit de regio zijn al maandenlang aan het repeteren voor hun eenakter, die gemiddeld een half uur duurt. De deelnemende verenigingen zijn Toneelvereniging Ontwaakt uit Huizen, Toneelgroep West-End uit Zeist, Toneelvereniging Deo et Arti uit Eemnes, Koninklijke Rederijkerskamer Jan van Beers uit Utrecht, Toneelgroep WZAB uit Amersfoort, Toneelvereniging 't Scherm uit Woudenberg en Theatergroep Fusie uit Hilversum.
Toneelgroep Karakter speelt zaterdagavond om 20.00 uur hun voorstelling '2 minuten'. Deze voorstelling over de gedachtes tijdens de 2 minuten stilte op 4 mei wordt geregisseerd door Gwen de Visser en gespeeld door Paul Kemper, Irene Peerdeman, Karlijn Zents en Kevin van den Berg.

De voorstellingsavonden op 17 en 18 januari 2020 beginnen om 20.00 uur. Kaarten kosten 11,00 euro per avond en 15,00 euro voor een passe-partout. Deze zijn verkrijgbaar via het theater (alleen pinnen aan de theaterkassa) en www.toneelgroepkarakter.nl.