• Marc van Driel.

    Rico Uiterwijk
  • Marc van Driel.

    Rico Uiterwijk

Theaterhuis Marc van Driel start in september met een nieuwe theatergroep

BAARN Het Theaterhuis start vanaf september met een nieuwe theatergroep. Met deze theatergroep gaat Marc van Driel op een uitdagende nieuwe manier theater maken. Niet vanuit een vaststaand verhaal of script, maar vanuit een idee; een fascinatie. We beginnen met niks, gaan brainstormen en de vloer op. We werken toe naar een presentatie . We repeteren in Baarn, maar ook in een studio aan de Academie voor Theater en Dans (AHK) in Amsterdam. De groep start in september en loopt in ieder geval tot aan de kerstvakantie. In de vakanties wordt er niet gerepeteerd. Er wordt of op de zaterdag of zondag gerepeteerd (wat voor de deelnemers het beste uitkomt). Mochten deze dagen je niet uitkomen, maar je bent wel geïnteresseerd, laat het weten. Er valt altijd iets te regelen.

Theatermaker Marc van Driel is al jaren werkzaam bij Jeugdtheaterschool Marmelijn, de Waldheim-mavo, het Roland college in Hilversum, toneelgroep Karakter en het Theaterhuis. Voor deze instanties werkt hij vrijwel altijd met vaste teksten. Maar theater is zoveel meer dan alleen teksttoneel. Daarom start Marc deze nieuwe groep: om op een nieuwe uitdagende manier theater te maken. Alles gebeurt op de spelvloer en alles is mogelijk. We werken vanuit beweging, beeld, kostuums, muziek en geluid, eigen geschreven teksten, de theatrale ruimte.

Heb je interesse en ben je tussen de 15 en 39 jaar? Geef je dan op door een mail te sturen naar mjvandriel@hotmail.com met daarin je gegevens en geef aan waarom je interesse hebt om mee te doen. Je krijgt dan een mail terug met alle informatie. Opgeven kan tot en met 6 september. Repetities starten in de week van 9 september. Kosten: eenmalig 28 euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor de huur van repetitieruimte. Met 8 deelnemers gaat de groep door.