• Locatietheaterfestival Vuurol krijgt een andere opzet.

    Vuurol

Theaterfestival Vuurol Lage Vuursche vernieuwt

LAGE VUURSCHE Het enige locatietheaterfestival in deze regio richt zich in de aanloop van de editie van 2020 op vernieuwing. ,,In de afgelopen 11 jaar hebben we bewezen een origineel en goedbezocht festival voor jong en oud neer te zetten. Steeds werd het publiek verrast met nieuwe ervaringen", vertelt Mieke Bouhuijs, zakelijk leidster van het festival. "Bevlogen teams zorgen voor de basis en begeleiding, gedreven artiesten voor de originele voorstellingen, geïnspireerd door en gespeeld op de mooie plekken in het bos. Dit willen we behouden, maar ook nieuwe noodzakelijke stappen zetten."

Er wordt nagedacht over mogelijkheden om het bos op andere manieren te beleven bij de voorstellingen, acts en kunst. Er zijn jonge professionele teamleden bij gekomen die hier hun frisse kijk op los laten. ,,Maar", zo betoogt Bouhuijs, ,,dit is verjonging én aanvulling. De professionals hadden we al in de teams. Nu wordt het tijd hier ook de financiële erkenning aan te geven, omdat je anders geen stevige pijlers houdt. Hier gaat hard aan getrokken worden. Dit hoort bij de noodzakelijke professionalisering, om door te kunnen gaan. Ons festival en de functie die we voor publiek en makers vervullen is dit waard."

Vuurol is bij uitstek een plek voor ontwikkeling, waar het publiek zich aan kan laven, Waar artiesten in opleiding en jonge makers een bosvloer geboden wordt om zich te laten zien en het experiment aan te kunnen gaan, met coaching en in combinatie met 'oude rotten in het vak'. Er is plaats voor divers talent wat een kwalitatief goede performance neer kan zetten. Vuurol heeft hierin een reputatie hoog te houden.

,,We richten ons oog op de toekomst en bouwen hieraan", zegt Bouhuijs. ,,Maar soms moet je ook iets ouds afbreken om ruimte voor nieuw te maken! Het oog wat onze entree met Pinksteren heeft gevormd, gaat op 28 september van 10 - 12 uur ontmanteld worden, met oude én nieuwe vrijwilligers. Ook deze ploeg vernieuwt en verjongt. Hier kunnen nog meer mensen bij, dus leer Vuurol van binnenuit kennen. Van harte welkom in Lage Vuursche!"