Nile Rodgers & CHIC en Racoon op Royal Park Live

BAARN– Nile Rodgers & CHIC geven op donderdag 9 juli een concert in de paleistuin van Paleis Soestdijk. Op vrijdag 10 juli staat Racoon op het podium van Royal Park Live. De kaartverkoop voor beide shows start maandag 24 februari om 10:00 uur via www.royalparklive.nl.

Nile Rodgers is met zijn band CHIC al sinds de jaren '70 toonaangevend in de disco en funk. De band scoorde wereldwijde hits als 'Le Freak' en 'Good Times'. Als producer en songwriter werkte hij o.a. mee aan David Bowies 'Last Dance', Madonna's 'Live A Virgin' en Daft Punks 'Get Lucky'. Het is een goede gewoonte van de zanger om deze hits ook tijdens zijn live-optredens voorbij te laten komen. In Nederland speelde hij de laatste jaren op onder meer het North Sea Jazz festival en Concert at SEA.

Racoon is bekend van grote hits als 'Oceaan', 'Love You More', 'No Mercy', en 'Liverpool Rain'. De Zeeuwse band is intussen goed voor drie Edisons, twaalf 3FM Awards en de Nederlandse Popprijs, is een gevestigde waarde op alle grote festivals en speelde eerder in een uitverkochte Ziggo Dome. Op dit moment heeft de band een hit met hun nieuwe Nederlandstalige nummer "Het Is Al Laat Toch".