• Gregor Bak en Francis van Broekhuizen komen woensdag naar Baarn.

    Merlijn Doomernik

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak samen in Theater de Speeldoos

BAARN Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Zang heeft in haar persoonlijke leven een heel belangrijke rol gespeeld, en ze is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en de heilzame werking van klassieke muziek.

Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op de haar kenmerkende directe, droogkomische toon. Vanuit die bevlogenheid komt Francis nu met haar eigen theatervoorstelling onder de veelzeggende titel Bij twijfel hard zingen. De voorstelling is concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen. Francis neemt haar publiek mee op reis, zingt haar favoriete aria's en liederen, vertelt waarom die muziek haar zo raakt, en welke die in haar persoonlijke leven speelt. Ze stamt uit een familie waarin men zich al generaties lang met muziek bezighoudt. Zelf merkte Francis dat er in moeilijke bepalende fases in haar leven maar één ding op zat, gehoor geven aan haar levensmotto: bij twijfel, hard zingen.

Francis van Broekhuizen is een van de best ingevoerde en technisch begaafdste zangeressen van Nederland en daarnaast is ze in staat om klassieke muziek voor een groot publiek aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien zong ze rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Op Radio 4 heeft ze een veelbeluisterde column in het ochtendprogramma van Margriet Vroomans en daarnaast treedt zij regelmatig op in televisieprogramma's vanwege haar droge humor.

Gregor Bak studeerde piano en muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Met Cor Bakker en combo werkt hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends. Hij presenteerde televisieprogramma's bij de NCRV (o.a. Zo Vader, Zo Zoon).

Bij twijfel hard zingen is op woensdag 2 oktober om 20.15 u te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl voor € 21,00 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 22,00. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail.