• Eelco Sok
  • Eelco Sok
  • Eelco Sok
  • Muziekschool Baarn brengt De Notenkraker voor de derde achtereenvolgende keer samen met de dansers van de befaamde balletschool .

    Eelco Sok
  • Eelco Sok
  • Eelco Sok

'Een Baarnse traditie lijkt geboren'

BAARN Als er één feestelijk muziek- en balletstuk is dat met de kersttijd verbonden is dan is het wel Tsjaikovski's Notenkraker. In de grote theaters van het land wordt de 'Notenkraker en Muizenkoning' elk jaar in de aanloop naar de kerstdagen uitgevoerd, maar dat lijkt nu ook al een heuse traditie in Baarn te worden.

De feeëriek verlichte Pauluskerk vormt zaterdag 14 december het decor voor het verhaal van het meisje Clara dat met kerst een notenkrakerpop cadeau krijgt en droomt dat die pop verandert in een echte prins. Muziekschool Baarn brengt het feestelijke stuk nu voor de derde achtereenvolgende keer samen met de dansers van de befaamde balletschool Marut Jorquera. Om het projectorkest van de muziekschool kracht bij te zetten doet ook een tiental koper- en houtblazers van muziekvereniging Crescendo weer mee. Terwijl de fraai geklede dansers en acteurs de scenes van het verhaal ten tonele voeren, spelen de leerlingen van Muziekschool Baarn, bijgestaan door enkele docenten en blazers een groot aantal van de stukken waaruit het balletconcert van de Tsjechische componist bestaat.

Waar voorgaande jaren alleen in de avond werd gespeeld is er nu óók een middaguitvoering om half vijf, als de duisternis al is ingevallen en de feeërieke sfeer daarmee al gegarandeerd is. De aanvangstijdstippen van 16.30 en 19.30 uur zijn zodanig gekozen dat beide voorstellingen met jonge kinderen bezocht kunnen worden. ,,En na afloop voor iedereen gratis warme chocolademelk en glühwein buiten de kerk", vult Arthur Malcorps aan, belast met de organisatorische kant van de muziekschool en het kerstconcert.

De bezoekers van de middag- en avondvoorstelling wordt gevraagd om een halfuurtje voorafgaand al in de Pauluskerk aanwezig te zijn. Niet alleen zodat voor de kinderen een goed plekje op de voor hen gereserveerde voorste banken gevonden kan worden, maar ook om te luisteren naar enkele mooie kerstliedjes door de jonge dames van Popvoices o.l.v. Gaby Kaihatu.

Voor informatie over de voorstellingen, alsook voor het bestellen van kaartjes kan gemaild worden naar info@muziekschoolbaarn.nl.