• Maya Fridman (l) en Helena Basilova.

Cello-pianoduo in Groeneveld

BAARN Op zondagmorgen 1 december treedt in de concertserie van de Baarnse Muziekkring het duo Maya Fridman en Helena Basilova op in Kasteel Groeneveld. Maya Fridman en Helena Basilova zijn beide geboren in Rusland en verhuisden in hun jeugd naar Nederland. Bij hun muzikale kennismaking bleek al gauw dat zij een perfect duo vormen. Dit resulteerde in een vruchtbare samenwerking met een reeks zeer succesvolle optredens.

Celliste Maya Fridman kreeg het eerste deel van haar opleiding in Rusland. Vanaf 2010 zette ze haar studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Dmitry Ferschtman en ze voltooide deze met de aantekening cum laude. Maya houdt ervan om te experimenteren en treedt op in de meest uiteenlopende bezettingen, dus niet alleen met piano. Een paar voorbeelden: optredens met gitarist Harry Sacksioni, het Aeon Trio en het Noord Nederlands Toneel. Ze heeft inmiddels diverse cd's uitgebracht die alle lovende kritieken kregen. Ook Helena Basilova heeft inmiddels 3 cd's op haar naam staan. Met de laatste won ze een Echo Klassik Award.

Evenals Maya treedt Helena graag buiten de gebaande paden. Zo maakt ze programma's waarin pianomuziek gecombineerd wordt met dichtkunst, theater, filosofie en 'visual arts' en treedt ze op met jazzmusici. Haar laatste project is het uitgeven en opnemen van muziek gecomponeerd door haar vader Alexander Basilov.

Maya en Helena zullen in Baarn werken van Pärt, Janácek, Shostakovitsj en een compositie van de vader van Helena spelen.

Het concert vindt plaats op zondag 1 december 2019 in Kasteel Groeneveld in Baarn. Het begint om 12 uur en duurt ongeveer 1 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen t/m 12 jaar (contant te betalen, want pinnen is niet mogelijk).

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, maar het is verstandig te reserveren om verzekerd te zijn van een plaats. Dit kan per e-mail: info@baarnsemuziekkring.nl of telefonisch via de reserveringslijn: 035-6409392. De kaarten liggen dan voor u klaar bij de ingang van het kasteel voor aanvang van het concert (afhalen tot 15 min. voor aanvang).