• Steven Seijmonsbergen en Inge Pastoor.

    Baarnsche Courant

Pilot Baarns Ondernemers Huys van start

BAARN Het Baarns Ondernemers Huys gaat een paar maanden proefdraaien aan de rand van het centrum van Baarn. Wie een inspirerende flexwerkruimte zoekt en graag wil samenwerken met andere zelfstandige professionals is van harte welkom. Het Huys is als ontmoetingsplek zichtbaar zowel fysiek in een pand in het centrum van Baarn als digitaal via een gezamenlijke website. Zo zijn professionals tegelijk beter zichtbaar voor grote(re) ondernemers in Baarn en omgeving. De Vereniging Baarns Ondernemers Huys start op de Eemnesserweg 55-B in Baarn op 10 oktober. In de loop van 2019 verhuist de Vereniging naar een pand in de Laanstraat.

In de gemeente Baarn werken ruim 2.000 zzp'ers en kleine ondernemers. De toekomstige Vereniging Baarns Ondernemers Huys brengt een deel van hen samen in een groter pand in hartje Baarn. Dat is win-win en maakt het centrum levendiger. Het Baarns Ondernemers Huys heeft flexwerkplekken, een huiselijke spreekkamer en vergaderruimte. Waarschijnlijk komen er in de toekomst ook vaste werkplekken. De eerste belangstellenden hebben zich gemeld op meedoen@baarnsondernemershuys.nl. Ook de RABO bank gaat regelmatig adviseurs in het Huys laten werken om de contacten met zelfstandige professionals en het MKB te versterken.

Belangrijk doel is professionals samen brengen met hun diensten en producten, waardoor zij makkelijker in beeld komen van de (grotere) bedrijven en organisaties in Baarn en omgeving. Gewerkt wordt met een niet-commerciële samenwerkingsvorm, de Vereniging Baarns Ondernemers Huys. Winst maken is niet geen doel op zich. Met een maandelijkse bijdrage van maximaal €150 per maand ex BTW per deelnemer is het haalbaar om uit de kosten te komen. Dat is nog geen €6 per werkdag. Deeltijd is ook bespreekbaar. Mochten de inkomsten groter worden dan de uitgaven, dan komt er na het eerste jaar een verlaging van de maandelijkse bijdrage.

De bedoeling is om workshops en activiteiten te organiseren en zelf het beheer uit te voeren. Ook de Open Coffee bijeenkomsten zullen voortaan in het Huys plaatsvinden op de tweede en vierde woensdag van de maand.

Het initiatief voor het Baarns Ondernemers Huys is genomen door een aantal zelfstandige professionals uit Baarn die lid zijn van lokale netwerken zoals Open Coffee Baarn en het Baarns Ondernemers Netwerk. Steven Seijmonsbergen is voorzitter, Inge Pastoor is secretaris/ PR adviseur, Cees Hofsté is vice-voorzitter en Henk van Esch is penningmeester.