• de fundering van het Pakhuys ligt er

    Roeland de Bruyn

Pakhuys du Buy vertraagd

BAARN De nieuwbouw van acht startersappartementen op het terrein van het voormalig bedrijfspand van Cor du Buy Sport aan de Nieuwstraat is drie maanden vertraagd. De levering van het betoncasco laat op zich wachten.

Eigenlijk zou de bouw deze zomer afgerond moeten zijn. Net voor de bouwvak klaar, was de planning van aannemer Ter Reehorst uit Tienhoven. Hij bouwt het complexje in opdracht van projectontwikkelaar Johan Zijtveld van JeeGee Vastgoed.

Maar het gaat economisch weer goed en de bouwsector merkt dat. Johan Zijtveld noemt de bouw op dit moment zelfs 'zwaar overspannen'. Met allerlei vertragingen in leveringen als gevolg. Zo ook het betoncasco voor de appartementen in Baarn.

Voorlopig is er dus even een gapend gat op de hoek van het grote parkeerterrein en de Nieuwstraat. Over drie weken herstart de bouw wanneer het beton met drie maanden vertraging geleverd wordt, laat aannemer Martien ter Reehorst weten. Hij gaat snel de aanstaande bewoners van het pand op de hoogte brengen over de situatie. "Voor de bouwvak is alles glas- en waterdicht", informeert hij. De oplevering voorziet hij nu rond de kerst van dit jaar. Dan heeft de sloop van het vorige pand en de bouw van het nieuwe complex 'Pakhuys du Buy' bij elkaar precies een jaar geduurd. De acht appartementen waren allemaal snel verkocht.

Meer bouwactiviteiten vinden plaats in het centrum. Het pand van voorheen fotozaak Zandvoort is gesloopt. Op het vrijgekomen perceel vindt villa achtige bebouwing plaats. Aangrenzend ligt het gat van slager Luiten, dat eindelijk gedicht gaat worden. Ontwikkelaar De Bunte heeft goedkeuring voor een mix van winkels en woningen/ appartementen. In de Laanstraat staat het pand van apotheek Julius er uitdagend bij. Tientallen tips staan op de memo's, die op de voorruit zijn geplakt. De eigenaar is in gesprek met kandidaat-huurders. De apotheek heeft een prominente plek gekregen in het voormalige ABN/ AMRO pand.