• Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht

Overvallers Petershof lijken weg in café te kennen

BAARN De twee mannen die op 26 augustus van dit jaar de horeca-onderneming Petershof aan de Eemnesserweg in Baarn overvielen, lijken de weg in het bedrijf goed te kennen. Dat blijkt uit de uitzending van Opsporing Verzocht. Het tv-programma besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.

Tegen middernacht die zondag is een 21-jarige medewerker bezig met afsluiten. Wanneer hij buiten een omgevallen stoepbord overeind zet, wordt hij overmeesterd door de twee overvallers. Ze zijn gewapend met een pistool en een breekijzer.

Petershof is een grote zaak, met in één pand een café, een snackbar en een ijssalon. Er is zowel aan de Eemnesserweg een ingang als aan de Nieuwstraat. De overvallers dwingen de medewerker terug naar binnen, het café in via de entree aan de Nieuwstraat. De ene dader bedreigt hem met een vuurwapen en de ander zwaait vervaarlijk met een koevoet.

SIGARETTEN Vervolgens dwingen ze het slachtoffer het toilet in en blaffen ze hem toe dat hij daar moet blijven. Ook pakken ze hem zijn smartphone af. Het plan lijkt te zijn om de kassa van het café te plunderen, maar die krijgen ze niet open. Het duo loopt door naar het cafetariagedeelte. Daar opent een van de mannen de kassa en trekt de ander de sigarettenkast van de muur. 

KLUIS Het lijkt erop dat de daders aardig de weg weten in Petershof, want ze lopen linea recta op de kluis af. Die weten ze los te wrikken en mee te nemen.

NISSAN MICRA Eenmaal buiten renden de overvallers met hun buit naar de parkeerplaats van de Albert Heijn aan de Eemnesserweg. Daar zijn ze waarschijnlijk in een rode Nissan Micra gestapt die werd bestuurd door een derde persoon. Die auto is kort voor de overval door verschillende camera's opgepikt in de omgeving van de horecagelegenheid.

DADERS Het 21-jarige slachtoffer heeft de huidskleur van de twee overvallers niet kunnen zien, maar er zijn wel andere kenmerken die in het oog springen. Zo is de ene dader vrij lang en een beetje vadsig en hij lijkt doorgezakte enkels te hebben waardoor hij scheef loopt. Hij had tijdens de overval een soort doodshoofdmasker op en gedroeg zich intimiderend. De andere overvaller is een stuk kleiner en heeft een gespierd postuur. Hij droeg een sjaal voor zijn gezicht met een logo erop. Daarnaast had zijn onderbroek een opvallende print.

BUIT De daders hebben de kluis, een flinke hoeveelheid sigaretten en de telefoon van het slachtoffer meegenomen. Het kan zijn dat de pakjes sigaretten en de telefoon ergens te koop zijn aangeboden. Het bewuste toestel is een zwarte Huawei P10. De kluis, van het merk Juwel, heeft de politie nog niet teruggevonden.

Tips kunnen worden doorgegeven via tel. 0800-6070 (gratis), Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000 (gratis) of het online tipformulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht