• Ook bij zorginstelling Amerpoort wordt vrijdag en zaterdag geklust.

    Christine Schut

NLdoet betekent enorm veel voor de cliënten van Sherpa

BAARN/LAGE VUURSCHE Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Wie de handen uit de mouwen wil steken, kan vrijdag terecht bij De Blinkert, Amerpoort, Santvoorde en Sherpa. Zaterdag zijn er activiteiten bij scouting MKWJ, basisscholen Montini en De Uitkijck, speeltuin Oosterkwartier, de ijsbaan, Sherpa, Amerpoort, Speel-O-Theek en in Lage Vuursche waar het dorp wordt schoongemaakt en het theatertje aan de Stulpselaan 1.

Bij zorgorganisatie Sherpa zetten zich tijdens deze twee dagen particulieren en een aantal bedrijven en organisaties zich geheel vrijwillig in waardoor er een zestigtal projecten gerealiseerd kan worden. Meer dan 200 vrijwilligers ondernemen allerlei activiteiten met en voor cliënten. Centraal hierbij staat de ontmoeting en verbinding tussen mensen met en zonder beperking. NLdoet betekent daarom enorm veel voor de cliënten van Sherpa.

Olga Fakkeldij, van Sherpa Maatschappelijke Inzet vertelt: ,,Sherpa doet dit jaar inmiddels voor de 10e keer mee. We merken dat het aantal aanvragen nog steeds ieder jaar toenemend, waardoor NLdoet steeds populairder wordt binnen onze organisatie. NLdoet is ook een mooie gelegenheid om mensen kennis te laten maken met onze organisatie en cliënten. De zestigtal projecten variëren van klus- tuinactiviteiten, pannenkoeken bakken, gezellige high teas, bezoeken van onder ander het veiligheidsmuseum, Vlindorado, Almere Jungle en het Singermuseum, een djembé workshop tot powerboaten. Tijdens NLdoet zullen ruim 200 vrijwilligers zich inzetten voor ruim 400 cliënten van Sherpa! Het is fantastisch dat we met de inzet van zoveel vrijwilligers aan alle wensen kunnen voldoen. Naast tal van particuliere vrijwilligers krijgen we hulp uit diverse hoeken, zoals van ambtenaren van Gooise Meren en Baarn, de Lionsclub uit Amersfoort, de Brandweer Baarn en medewerkers van (lokale) bedrijven zoals Keerpunt en Scildon. Opvallend dit jaar is de inzet van veel scholieren."

Fakkeldij vervolgt: ,,Voor de cliënten van Sherpa is NLdoet een uitgelezen kans om anderen te ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen. Ook Sherpas bestuurder en overige medewerkers van Sherpa helpen mee tijdens NLdoet. Zij ondersteunen deze vrijwilligersinitiatieven van harte en zijn bereid om naast hun reguliere functie een stapje extra te zetten om deze wensen te realiseren. Met hulp van vrijwilligers worden klussen geklaard of uitjes georganiseerd die anders geen doorgang kunnen vinden."

Sherpas afdeling Maatschappelijke Inzet zoekt het hele jaar door naar vrijwilligers. Vrijwilligers die ervoor zorgen dat cliënten bij Sherpa nét dat extra beetje aandacht krijgen. Daarnaast werkt Sherpa ook samen met vrijwilligers vanuit het bedrijfsleven of organisaties die in het kader van Maatschappelijke Betrokken Ondernemen (MBO) iets voor de maatschappij willen betekenen. Door deze samenwerking zetten zich tal van medewerkers op regelmatige basis vrijwillig in én maken zij kennis met cliënten en medewerkers van Sherpa.

Bij verschillende projecten in Baarn en Lage Vuursche ze nog vrijwilligers gebruiken. Kijk op www.nldoet.nl waar u kunt helpen.