• RTV Baarn maakte een videoclip van de voorbereiding.

    Baarnsche Courant

Nieuwe vrienden in Griftland

BAARN De cabaretgroep Nieuwe Vrienden staat te popelen om zaterdag hun voorstelling 20 koeien te spelen in de aula van het Griftland College in Soest.

Nieuwe Vrienden zijn vier leraren, waarvan er drie op het Griftland werkzaam zijn. Ze hebben een eenmalige, avondvullende voorstelling in elkaar gezet. Er wordt gelachen en gehuild. Soms is het absurd dan weer tragikomisch of serieus.

De titel 20 koeien verwijst naar de bruidsschat die betaald moet worden voor de Maassai-bruidjes in Tanzania. De leraren schenken de opbrengst van hun optreden aan de stichting Mzee Kambee. Die helpt kinderen in het dorp Nadanya en omstreken naar school te gaan, kinderen die anders geen toegang zouden hebben tot vervolgonderwijs. Nadanya is een dorp in Tanzania dat voornamelijk uit een Maasai gemeenschap bestaat die nog op traditionele wijze leeft.

Volgens de Baarnse initiatiefneemster, Belinda Beerthuizen, hebben deze kinderen hun leven lang profijt hebben van onderwijs. Onderwijs vergroot hun kansen op werk en inkomen. Onderwijs geeft ook kennis over en toegang tot een gezonder leven. Investeren in de kinderen van nu is ook investeren in de toekomst van het land. De laatste kaarten voor zaterdagavond zijn te bestellen door een mailtje te sturen naar mzee.kambee@kpnmail.nl. Meer info: http://www.stichtingmzeekambee.nl/