• Simone Brouwer debuteert komende maand als filmprogrammeur.

    Theater de Speeldoos

Nieuwe filmprogrammeur Theater de Speeldoos Baarn

BAARN Theater de Speeldoos heeft een nieuwe filmprogrammeur. Simone Brouwer volgt voorganger Jacques de Jong op die, wegens een verhuizing naar het noordoosten van het land, zijn taak als filmprogrammeur heeft neergelegd. De eerste, door Simone geprogrammeerde films, zijn in december te zien op het filmdoek van Theater de Speeldoos.

Simone is geen onbekende van Theater de Speeldoos. Al enige tijd werkte zij als vrijwilligster enthousiast mee op filmgebied. "Ik heb er heel veel zin in om als filmprogrammeur aan de slag te gaan. Het is echt een geweldige kans om mijn carrière op filmgebied te ontwikkelen nu ik mijn masterdiploma Film- en Televisiewetenschappen heb gehaald. Ik vind het fijn om in mijn vakgebied aan de slag te kunnen gaan."

De eerste door Simone geprogrammeerde films zal men vanaf december kunnen zien op het filmdoek, waaronder De Dirigent, A Star is Born en Cold War. "Ik vind het leuk om grote, bekende films te combineren met de meer artistieke titels, juist om de diversiteit van de filmwereld te laten zien. In A Star is Born zien we bijvoorbeeld hoe Bradley Cooper en Lady Gaga op grandioze wijze invulling geven aan het Amerikaanse oersprookje over de roem en gedoemde liefde van twee muzikanten. De Poolse film Cold War plaatst het verhaal van twee gedoemde muzikanten daarentegen binnen de context van de Koude Oorlog. Ik vind het leuk dit soort verbindingen tussen verschillende soorten films in een programmering te maken."

Al van jongs af aan had Simone een passie voor films, waarbij haar voorkeur vooral uitging naar films van één specifieke regisseur. "Stephen Spielberg is mijn absolute favoriet. Met filmklassiekers als Jurassic Park, Back to the Future en Minority Report doe je mij echt altijd een plezier. Ik houd zelf wel van een beetje actie, spanning en sensatie binnen het science fiction genre. Maar ook een echte feelgood movie of indrukwekkend drama zal ik zeker niet afslaan. Jingle All The Way wordt elke kerst weer thuis gedraaid. Ik hoop dat ik als filmprogrammeur heel wat mooie films naar het Baarnse publiek kan brengen.

Tips, vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar film@speeldoosbaarn.nl. Een overzicht van alle films: www.speeldoosbaarn.nl/film.