• Historische Kring Baerne

Nieuwe expositie historische kring Baerne

BAARN De Historische Kring Baerne heeft een rijke kunstcollectie die regelmatig wordt aangevuld met schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken van bekende en minder bekende Baarnse kunstenaars.

Voor de nieuwe tentoonstelling 'Schilderachtig Baarn' hebben de vrijwilligers van de Oudheidkamer van de Historische Kring, zeven Baarnse kunstenaars uit het verleden en heden geselecteerd. Het septet betreft de volgende kunstenaars:

Antony van der Helden (1838-1902) een veelzijdig man die onder andere werkte als tuinarchitect, landschapsschilder en makelaar.

Jan Vermaas (1920-2013), een selfmade kunstenaar die schilderles gaf in Baarn.

Estella den Boer (1912-2010) geboren in een artistieke omgeving van musici, schilders, dichters en beeldhouwers.

Else van der Feer Lader-Lohmann (1897-1984) met veelzijdig werk in aquarel, schilderen en tekenen.

Hendrik Verpoeken (1791-1869) schilder en tekenaar die veel in Hilversum en rond Baarn werkte.

Jaap de Ruig (1909-1992), autodidact en Baarnaar pur sang, die meer dan 60 jaar van zijn leven heeft geschilderd.

En de houtkunstenaar J. A. Vahl. De heer Vahl maakt prachtige afbeeldingen door middel van branden in hout, veelal Baarnse taferelen.

Schilderachtig Baarn wordt geopend op zaterdag 25 augustus 2018 om 11.00 uur. Belangstellenden kunnen daarna vier maanden gratis komen kijken.

De bekende openingsdagen zijn woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur in de Oudheidkamer van de Historische Kring Baerne, Hoofdstraat 1a Baarn, in het souterrain van de bibliotheek.

De werken in de kunstcollectie van de Historische Kring worden meestal verkregen door schenkingen van de kunstenaars zelf, of via leden en niet leden.

Heeft u werk van een Baarnse kunstenaar dat u wilt laten bewaren voor toekomstige generaties? Kom langs en schenk het aan de Historische Kring Baerne.