• Saxofoonkwartet Met Maten is vanaf 13.00 uur te horen.

Programma Klassiek Podium tijdens Cultureel Festival

BAARN Na het Carillonspel begint het programma in de Pauluskerk met spectaculaire Djembé drums. Daarna een grote tegenstelling: het duet Papageno, Papagena met orkest, Saar Robers, sopraan en Peter Lusse, bas/bariton! Kinderen zingen een heus Wolvenlied begeleid door het orkest als inleiding voor Peter en de Wolf, het muziekverhaal van Serge Prokofiev.


Lisette de Weijer

De kinderen van groep 4, 5 en 6 van basisschool St. Aloysius zorgen voor het decor met 11 doeken, die zij met zo'n 120 medescholieren zelf hebben geschilderd. Samen met verteller Peter Lusse en het orkest, het Symfonisch Collectief Nederland onder leiding van Henk de Graaf, zullen zij die als integraal onderdeel van de opvoering steeds op het juiste moment al lopend tonen!

De middag biedt een rijk scala aan klassieke muziek zoals die in Baarn (en daarbuiten) te vinden is. Een aantal koren geeft acte de présence: het Baarns Mannenkoor, het Scandinavisch koor, het Concertkoor Baarn én het Groot Nicolaas koor treden alle op.

Ook hoort u deze middag het Saxofoonkwartet Met Maten. Met sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon presenteren zij het rijke pallet aan klankkleuren dat een saxofoonkwartet te bieden heeft.

Crescendo beleeft een feestelijk jubileumjaar. Onder de vele activiteiten van deze vereniging valt ook Crescendo Kamermuziek. Leden van deze groep spelen op het Klassiek Podium muziek van Beethoven, Pachelbel en Schumann. Vervolgens komen leerlingen en docenten van Muziek & Dans en van de Muziekschool Baarn aan bod. Deze optredens zijn niet alleen een genoegen om bij te wonen, ook zijn zij steeds weer een stimulans voor iedereen die overweegt met muziek maken te beginnen. Het plezier van het zelf musiceren springt eruit!

Eigentijdse jazz besluit de dag met een wel heel bijzonder concert! Drie gerenommeerde Baarnse musici brengen eigentijdse vernieuwende jazzmuziek ten gehore. Marit van der Lei, zang, wordt hierin vergezeld door Twan van Gerven, gitaar en Marre de Graaff, basgitaar. Van Marit verscheen onlangs het album 'In Other Words' dat zij opnam met haar band Nextet. Samen met Twan en Marre zijn we verzekerd van een inspirerend optreden met fascinerende muziek.

Programmaoverzicht Klassiek Podium

Zaterdag 7 september in de Pauluskerk op de Brink te Baarn

10.30 Carillon van de Pauluskerk

11.00 Baskéda: djembé drums

11.10 Papageno, Papagena

11.20 Wolvenlied

11.25 Peter en de Wolf

12.00 Baarns Mannenkoor

12.40 Scandinavisch koor

13.00 Saxofoonkwartet Met Maten

13.35 Crescendo Kamermuziek

14.05 Concertkoor Baarn

14.30 Muziekschool Muziek & Dans

15.20 Muziekschool Baarn

16.10 Groot Nicolaas koor

16.35 Jazz met Marit van der Lei

Verdere informatie over het Cultureel Festival op de website: www.cultureelfestivalbaarn.nl.