• De kinderen en Irene de Jong zijn blij met het resultaat.

    Peter Giele
  • Peter Giele

Mooi bedrag sponsorloop Aloysius

BAARN Basisschool St. Aloysius houdt elk jaar op de donderdag voor Pasen een sponsorloop voor één of meerdere goede doelen. Dit jaar werd er, net als vorig jaar, weer gelopen voor de Fun Foundation en Stichting Kamaria Naar School. De cheques werden dankbaar in ontvangst genomen door Irene de Jong voor de FUN Foundation en Judith Roeleveld en Margreet Kruijswijk Jansen voor Kamaria.

Stichting Kamaria Naar School realiseert en bevordert de mogelijkheden voor het volgen van onderwijs van tienermeisjes in Kenia. Die meisjes kunnen door armoede geen onderwijs volgen en lopen het risico uitgehuwelijkt en uitgebuit te worden. De stichting stuurt al drie meisjes naar kostschool en wil natuurlijk graag nog meer meisjes een kans op onderwijs geven.

De FUN Foundation wordt gesteund door ambassadeur en vrijwilliger Irene de Jong, in Baarn ook bekend als jeugdsportcoördinator voor de gemeente en sportcoördinator van Kinderopvang Baarn/BSO Sportkidz. FUN staat voor Football Unlimited Netherlands. De stichting richtte zich in eerste instantie op het verzorgen van voetbalmateriaal en het geven van voetbaltraining aan kinderen en jongeren in het dorp Aljamdu in het binnenland van Gambia. ,,Maar er bleek veel meer nodig te zijn," zegt De Jong, ,,zoals met name een schooltje en een kliniek. In november 2018 ben ik zelf naar Gambia gegaan, samen met Ron Brouwer, de voorzitter van FUN en trainster Ilonka Sloote. We hebben toen vooral veel materialen gebracht en we hebben voetbaltrainingen gegeven aan een grote groep meisjes van 12-20 jaar. Ons concrete eerste doel is nog dit jaar de benodigde € 35.000,- bij elkaar verzamelen zodat we met de bouw kunnen beginnen. Nu moeten de kinderen van Aljamdu dagelijks 3,5 km onder de zinderende zon over een stoffige weg lopend naar de dichtstbijzijnde buurtschool."

Dat de sponsorloop van de Aloysius ruim 3280 euro opleverde voor FUN en nog eens ruim 3280 euro voor Kamaria, vindt Irene fantastisch. ,,Veel mensen vinden het geweldig wat je doet, maar als je dan om geld gaat vragen voor steun wordt het toch altijd lastig en dat begrijpen we heel goed. Met het geld dat de kinderen nu weer bij elkaar hebben gelopen kan de Foundation goede dingen doen in Gambia en de stichting Kamaria in Kenia."