• Voorproeven op de Brink. Vlnr achter: Ben Bokdam, Annette Bokdam, Edwin Castricum, voor: Ilse van Slooten, Guido Demmers, Marco van Rooijen.

    Marieke Kranenburg

Midzomerdorpsdiner op de Brink voor iedereen

BAARN Zaterdagavond 22 juni is het zover: dan vindt voor de vierde keer het Midzomer Dorpsdiner op de Brink in Baarn plaats. Vanaf 17.30 u zullen 280 gasten genieten van een viergangendiner in Hollandse sferen. Het diner wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met de horeca uit Baarn en Soest. Restaurant Lage Vuursche, Restaurant Greenfield's, Dorsthuijs Demmers, Min 7 IJs, en Boot Koffie. Jumbo den Blanken en Duyvis verzorgen de hapjes bij het aperitief. Wijnhuis Gommers uit Soest heeft opnieuw een mooie selectie aan wijnen gemaakt.

Het diner staat open voor iedereen. Kaarten kunnen besteld worden via www.rcsoestdijk.nl

Afgelopen week mochten Edwin Castricum, namens organisator RC Soestdijk, en Ben en Annette Bokdam van sponsor Jager, Bokdam, De Visser Netwerk Notarissen het menu voorproeven. Chef-Kok Marco van Rooijen van Lage Vuursche presenteerde een schitterende Spakenburgse Visterrine als voorgerecht. Daarna werd genoten van de Gekonfijte kalfssukade, waarvoor Guido Demmers van Dorsthuijs Demmers en Ilse en Erik van Slooten van Restaurant Greenfields de handen ineen hebben geslagen. Dit alles onder begeleiding van een heerlijke Feudo Arancio 'Grillo' uit Sicilië van Wijnhuis Gommers.

De opbrengst van het Midzomer Dorpsdiner is dit jaar bestemd voor de Prinses Maxima Manege in Den Dolder voor de bouw van 5 extra stallen, waardoor nog meer mensen met en zonder beperking terecht kunnen voor (aangepast) paardrijden en therapie. Aan deze opbrengst leveren ook de kunstenaars van Kijkoor, een onderdeel van Stichting Sherpa, een bijdrage. Het beeldmerk van het diner, het schilderij 'Hollandse Pot' is speciaal gemaakt door Charlot Scholten. Dit kunstwerk en andere werken zullen tijdens het diner geveild worden.

Het Midzomer Dorpsdiner wordt ondersteund door een groot aantal bedrijven en organisaties. Dit jaar is HEMA Baarn de hoofdsponsor.