• Naar oud-burgemeester Miedema is in 2017 een hof vernoemd.

    Bastiaan Miché

Gemeente Baarn zoekt twee leden voor Adviescommissie Straatnamen

BAARN De gemeente Baarn zoekt twee leden voor de Adviescommissie Straatnamen Baarn. Kandidaten moeten het interessant vinden om mee te denken over nieuwe straatnamen in Baarn, een taalkundige achtergrond hebben en geïnteresseerd in de geschiedenis van Baarn.

Het geven van namen aan delen van de openbare ruimte is een taak van het gemeentebestuur. Om het college te adviseren, richt de gemeente een commissie op. Deze commissie waarborgt de kwaliteit van de naamgeving. We zijn op zoek naar twee betrokken inwoners die zich willen aansluiten bij deze commissie.

De naamgeving van openbare ruimten is in de eerste plaats bedoeld om plekken goed te kunnen aanduiden. Iedereen kan dan zijn weg (en plek) in zijn woonplaats vinden. Daarnaast zijn straatnamen ook belangrijk voor de openbare orde, de hulpdiensten en de dienstverlening van de gemeente. Ook kunnen via straatnamen verwijzingen gemaakt worden. Bijvoorbeeld naar de geschiedenis van Baarn.

De onafhankelijke Adviescommissie Straatnamen is een nieuwe commissie en zal bestaan uit leden met diverse achtergronden: medewerkers van de Gemeente Baarn, leden van lokale verenigingen/belangenorganisaties, een vertegenwoordiger van de hulpdiensten en inwoners. De commissie heeft als missie om objectief en deskundig advies te geven aan het college. Deze adviezen zijn helder en goed gemotiveerd. De leden en hun plaatsvervangers worden benoemd door het college.

De Adviescommissie Straatnamen vergadert naar behoefte. Dit zal meerdere malen per jaar zijn, veelal tijdens kantooruren. Een vergadering wordt belegd als er een nieuwe straat of ander deel van de openbare ruimte benoemd moet worden of een bestaande straat of ander deel van de openbare ruimte herbenoemd moet worden. De bijeenkomsten vinden plaats op het gemeentehuis.

Van de leden wordt verwacht

- Affiniteit met taal, bijvoorbeeld een afgeronde studie Nederlands;

- Affiniteit met en kennis van de Baarnse historie;

- Goede communicatieve vaardigheden;

- Een flexibele instelling en beschikbaarheid tijdens kantooruren op oproepbasis.

De gemeente biedt:

- Een bijzondere functie: je bent altijd in een vroeg stadium op de hoogte van toekomstige bouwplannen. Ook kun je via het advies bijdragen aan Baarn: een straatnaam is een besluit voor lange termijn;

- Een lidmaatschap van 4 jaar;

- Een vergoeding van € 82,46 per vergadering.

Bij de gemeente Baarn zijn ruim 140 medewerkers in dienst. De organisatie is flink in beweging: loopbaan, mobiliteit, ontwikkeling en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als een goede werkomgeving en werksfeer. Onze medewerkers herkennen zich in onze kernwaarden: lef, samenwerken, klantgericht, transparant, betrouwbaar en flexibel.

Belangstelling om te solliciteren?

Voor specifieke informatie over de functie kun je tijdens kantooruren bellen met Mariëlle Jansen op 035–5481854.

We ontvangen je motivatie en cv graag uiterlijk 20 september 2019. Je richt jouw brief aan het college van burgemeester & wethouders van Baarn, onder vermelding van vacaturenummer 19-16, en stuurt hem naar solliciteer@baarn.nl.