• Johan Hut met CDA-minister Wopke Hoekstra die in maart 2019 in Baarn op verkiezingscampagne was, voor de Provinciale Statenverkiezingen.

    Caspar Huurdeman

Baarnse schaakjournalist Johan Hut (59) overleden

BAARN Schaakjournalist en betrokken Baarnaar Johan Hut (59) is overleden. Dit heeft zijn broer vrijdagavond bekend gemaakt via Facebook.

Collega’s van de schaaksite.nl misten een inzending voor de rubriek die Hut wekelijks schreef en sloegen alarm, waarna de Baarnaar thuis werd aangetroffen.

Johan Hut was naast schrijver, ook bekend in Baarn over zijn mening, die hij overal liet horen. De laatste jaren vooral op de sociale media. Eerder door menig ingezonden stuk in de Baarnsche Courant en vooral ook in dagblad Trouw.

Hut wist (bijna) alles over de Baarnse geschiedenis vooral van de kerken waar hij een boek over schreef, schreef enkele boeken over verschillende onderwerpen en schreef ook regelmatig, in het kerkblad van de Paaskerk. Thuis had hij alle boeken in bezit die over de gemeente Baarn waren geschreven.

Maandelijks sprak hij een column uit op RTV Baarn.

Voor de Gooi en Eemlander schreef hij al tientallen jaren zijn wekelijkse schaakrubriek, dit naast zijn teksten voor verschillende schaakuitgaves.

Johan Hut was CDA-lid, wat hij regelmatig liet horen. Hij stond dan ook vooraan, toen CDA-minister Wopke Hoekstra (foto) in maart 2019 in Baarn op verkiezingscampagne was voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Zie ook https://www.schaaksite.nl/2020/05/15/johan-hut-overleden/