• De gecrashte brandweerwagen. Een aantal gewonden zit in de bermen.

    Caspar Huurdeman

Meerdere gewonden bij crash brandweerwagen

BAARN Bij een zware aanrijding op de Amsterdamsestraatweg in Baarn is vanmiddag een brandweerauto van de post Baarn gekanteld als gevolg van een bijna frontale aanrijding met een personenauto. Bij het ongeluk raakten de inzittenden van de bluswagen en een inzittende van de personenauto gewond. Zij werden met ambulances naar ziekenhuizen gebracht.

De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht. Van de plaats van het incident maakte de politie vanuit een helikopter overzichtsfoto's. De verongelukte wagen, die total loss raakte, was net als een aantal andere korpsen op weg naar een bosbrandje aan de Hilversumsestraatweg. De omvang hiervan bleef beperkt dankzij ingrijpen van voorbijgangers. De brandweer hoefde alleen na te blussen.

Door onbekende oorzaak, vermoedelijk een uitwijkmanoeuvre, kwam de auto in de berm terecht, reed de brandweerauto een lantaarnpaal uit de grond, botste op een personenauto en kantelde. Daarbij werd de cabine zwaar ingedeukt, wat mede het grote aantal gewonden tot gevolg had.

Om de massaal uitgerukte hulpdiensten de ruimte te geven, is de Amsterdamsestraatweg tussen het kruispunt Oranjeboom en de Emmabrug afgesloten.