• De Speel-O-Theek van Baarn verkocht afgeschreven speelgoed of speelgoed dat te weinig werd uitgeleend.

    Speel-O-Theek Baarn
  • Er moet er op een kinderbeurs natuurlijk ook gespeeld kunnen worden.

    Speel-O-Theek Baarn
  • Er waren verschillende speelgoedhoekjes ingericht.

    Speel-O-Theek Baarn

Succesvolle kinderbeurs Speel-O-Theek Baarn

BAARN Afgelopen zaterdag werd in het souterrain van de bibliotheek in Baarn de jaarlijkse kinderbeurs gehouden. Ook de Speel-O-Theek van Baarn verkocht er afgeschreven speelgoed of speelgoed dat te weinig werd uitgeleend. Van de opbrengst kan weer nieuw speelgoed worden aangeschaft. Dat is hard nodig want het meest favoriete speelgoed, het speelgoed dat veel wordt uitgeleend en waar intensief mee wordt gespeeld, slijt natuurlijk ook het meest. Onder andere door de kinderbeurs kan oud speelgoed worden vervangen, wat de kwaliteit van het aangeboden speelgoed in de Speel-O-Theek ten goede komt.

Zoals elk jaar was het ook dit jaar heel gezellig op de beurs. Sommigen wilden graag de eerste keus hebben en stonden dan ook al te wachten voor de deur die om tien uur open ging. Koffie, thee en limonade met wat lekkers erbij, het stond allermaal al klaar, en natuurlijk was er volop ruimte voor een gezellig praatje. Niet alleen het speelgoed trok de aandacht. Er waren ook tafels met gedragen kinderkleding en leesboekjes. Voor elk wat wils dus.

Terwijl de grote mensen rondkijken moet er op een kinderbeurs natuurlijk ook gespeeld kunnen worden. Dat was mogelijk in de verschillende speelgoedhoekjes die waren ingericht met onder andere Lego en treinbanen van Brio. De wat oudere kinderen konden zich amuseren met duizend Kapla-plankjes, waar mooie bouwwerken mee kunnen worden gefabriceerd. Op verschillende tafels lagen nieuwe gezelschapsspelen uitgestald voor zowel jonge kinderen (Haba) als oudere kinderen. Altijd moeilijk om zo'n nieuw spel onder de knie te krijgen maar de vrijwilligers waren graag bereid om de spelregels uit te leggen. Het leukste is om die gezelschapsspelen zelf thuis uit te proberen, zeker met de feestdagen in aantocht. Daarom liggen al die nieuwe spelletjes vanaf nu in de Speel-O-Theek te wachten om geleend te worden. Creatieve kinderen konden zich uitleven aan de knutseltafels van Happy Kids Happy People. Met wat hulp ontstonden prachtige creaties waaronder een vlinder, een regenboog en een dinosaurus. Alles prachtig versierd.

Kortom, niemand hoefde zich te vervelen op de kinderbeurs. Zelfs degenen die niks van hun gading vonden, hebben ongetwijfeld een gezellige ochtend gehad. Gezien het succes zal ook volgend jaar hopelijk weer tijd kunnen worden vrijgemaakt om weer zo'n leuk kinderfeest te organiseren.

Ouders die nog geen lid zijn kunnen alle informatie over de Speel-O-Theek, gevestigd in het souterrain van de bibliotheek, Hoofdstraat 1 in Baarn, terugvinden op www.speelotheekbaarn.nl