• Wilma Tingelaar demonstreert het gebruik van de aangepaste deurontsluiting.

    Roeland de Bruyn

SGB-pluim voor Eemland Wonen

BAARN De jaarlijkse SGB toegankelijkheidspluim 2019 met oorkonde is dit jaar uitgereikt aan woningcoöperatie Eemland Wonen. Dit wegens de gastvrije toegankelijkheid van de entree van het Parkgebouw, Snipstraat 2.

Door SGB-bestuursondersteuner Wilma Tingelaar - die ook enkele bewoners van het Parkgebouw extra lessen gaf in het goed gebruik van hun scootmobiel - was ontdekt dat het voor bewoners met een scootmobiel en rolstoel soms moeilijk was om het gebouw binnen te komen.

Met hun elektrische toegangssleutel moesten ze tot voor de deur komen en als de deur dan open ging moesten ze eerst vooruit en achteruit. Wanneer ze dan goed voor de ingang stond ging de deur weer dicht.

De Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB) heeft contact gezocht met Eemland Wonen. Na enig praten en ter plaatse schouwen zijn er voldoende aanpassingen gedaan door Eemland Wonen.

De pluim en oorkonde zijn uitgereikt door SGB-bestuurders Dik Wentink en Anneke Braakman.Ook de andere SGB-bestuurders waren aanwezig, alsmede wethouder André van Roshum.

Ondersteuner Wilma Tingelaar demonstreerde - in aanwezigheid van bewoonster Bruinekool - het gebruik van de vernieuwde en aangepaste deurontsluiting.

Ronald van der Horst, coördinator vastgoed van Eemland Wonen, nam met een blij gezicht de pluim en de oorkonde in ontvangst.