• Kees Veerling in de radiostudio van BaarnFM.

    Baarnsche Courant

Radioman Kees Veerling verbindt Baarn

BAARN Radioman Kees Veerling, een van de pijlers van BaarnFM, kan gelukkig niet stilzitten. Als geen ander beseft hij dat lokale radio moet verbinden in deze tijden. En dat doet hij dan ook gewoon.

Eugene Leenders

Lokale radio, de meesten zijn het al bijna vergeten maar het is in deze cornonatijden een prachtig middel. Zijn fiets staat voor de studio naast het Poorthuis. Kees is geheel selfsupporting. Technicus, interviewer, receptionist en vraagbaak.

In principe werkt hij helemaal alleen. Geen anderhalve meter afstand, maar kilometers. Zijn aangename stemgeluid en zijn muziekkeus bereikt je via de radiospeakers. Veerlings is een ervaren programmamaker. Baarn kent hem als trouwe bezoeker van de raadsvergadering. Hij zorgt dat de politieke discussies live te volgen zijn op de radio. Soms licht hij toe en vaak maakt Veerling enkele interviews met raadsleden, wethouders of de burgemeester die dan weer op maandagavond in zijn programma 'De Baarnse Naald' te horen zijn.

Kees Veerling: ,,Maar, dat is in deze tijden niet genoeg. Veel ouderen zitten thuis zonder bezoek. Je kunt de radio of televisie niet aanzetten of het is Corona-ellende. Ik wil vooral verbinden. Ouderwets doe de groeten aan je opa en oma. Vraag hun lievelingsmuziek aan. Heb je een goed idee laat het vooral horen."

Welzijn Baarn heeft zijn initiatief stevig omarmd. Het afgelopen weekeinde trok een legertje vrijwilligers door Baarn om briefkaarten van Welzijn te bezorgen. Bedoeld om bij je oudere buurman of buurvrouw in de bus te doen met je naam en telefoonnummer erop. Waarmee je laat weten dat je graag een boodschap doet of elkaar belt.

Op de flyer is ook ruim aandacht voor het initiatief van BaarnFM. Kees is afgelopen woensdag gestart. Hij verwacht dat het wel een paar weken doorloopt dus voorlopig op maandag, woensdag, en vrijdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur steeds een live uitzending. Die wordt 's avonds om 18.00 uur en de volgende dag om 12.00 uur en 18.00 herhaald.

De eerste reacties zijn bemoedigend. De verzoekjes stromen binnen. Voor Veerling drukke tijden maar dat vindt hij niet erg. In zijn vorige leven was hij een enthousiaste onderwijzer op de Gaspard de Coligny en de KWS. Zijn onderwijsloopbaan sloot hij af in Amersfoort waar hij vooral kinderen op middelbare scholen begeleiden die een beperking hadden of langdurig ziek waren. Naast de radio-uitzendingen vanuit de studio verleent hij ook nog eens her en der assistentie. Zo zorgde hij gisteren dat de viering vanuit de Pauluskerk live bij de BaarnFM luisteraars thuis was te horen.

Wie suggesties heeft voor zijn 'verbindingsuurtje' kan het beste mailen naar: actueel@rtvbaarn.nl. De zender is te beluisteren via de kabel: 92.3; ether: 105.5 en Kpndigitaal: 1004.