• De Nachtegaallaan en -hof bewoners leerden elkaar (weer) kennen tijdens de nationale burendag.

    Ien van der Pol

Nachtegaalburen leren elkaar (weer) kennen

BAARN Utrecht had koning Willem-Alexander met Burendag, de bewoners van de Nachtegaallaan en de Nachtegaalhof hadden Dick Vermeij op bezoek. Misschien nog wel beter want hij speelt in het Midland Jazz Combo en het Nederlands Dansorkest. Hij woont in DE Nachtegaalhof en trakteerde de buren op enkele muzikale optredens, waarvoor hij enkele collega's had opgetrommeld.

Het was al veel te lang geleden dat er een buurtfeestje was gehouden. Buren Ron en Saskia sloegen de handen opnieuw ineen en iedereen was direct enthousiast. Zaterdagmiddag ging het verkeershek, dat de gemeente had geleverd, midden op straat en werd de verkeersdrempel overkapt met maar liefst drie partytenten.

Langzaam stroomde het vol met tientallen bewoners, die allemaal iets te eten of te drinken meebrachten. Voor de kinderen was er een ijscokar en schminken, de volwassenen leerden elkaar (opnieuw) kennen aan de statafel. Een van de oudste buurtbewoners Joeki: "Ik woon hier nu al 58 jaar en toch kwam ik weer mensen tegen van enkele huizen verder, die ik nauwelijks spreek. Ik heb genoten."

Rond middernacht hielp iedereen met opruimen en werd de straat weer vrijgegeven. Het was zo gezellig dat in diverse huiskamers nog afterparty's plaatsvonden. De conclusie: Dit mag wel iets vaker dan eens in de acht jaar. Het oude gezegde wordt alleen maar actueler: beter een goede buur, dan een verre vriend.